Andrei Năstase: Retragerea lui Marian Lupu din cursă - un gest otrăvit şi laş

La scurt timp după decizia PD de a-şi retrage candidatul la funcţia de preşedinte din cursă, liderul PPPDA, Andei Năstase a venit cu o reacţie. Acesta a precizat că această hotărâre nu ar fi decât un scenariu bine pus la punct pentru a o discredita pe Maia Sandu.
Andrei Năstase, liderul PPPDA
Andrei Năstase, liderul PPPDA (facebook.com / AndreiNastase)

Ca reacţie la decizia lui Marian Lupu de a se retrage din cursa prezidenţială, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că aceasta nu ar fi decât o abandonare a cursei după ce sondajele i-au arătat lui Lupu că nu este favoritul poporului la funcţia de preşedinte.

„Este adevărat că gestul său a fost unul otrăvit şi laş. De ce? Pentru că în spatele acestei decizii primează interesul lui Plahotniuc şi al Partidului Democrat de a-l propulsa cu orice preţ la funcţia de preşedinte pe tovarăşul lor de rele, Igor Dodon, omul comod, controlabil şi şantajabil”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPPDA consideră că aşa-zisa teorie privind grija faţă de opoziţia pro-europeană este pe cât de cinică, pe atât de absurdă. În realitate, ar fi vorba de o nouă tentativă de ponegrire a candidatului unic al Partidului Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, Maia Sandu prin susţinerea silită din partea grupării politice criminale a lui Plahotniuc şi Lupu.

„Bandiţii tot bandiţi rămân! Iată încă o demonstraţie clară a esenţei lor criminale. Ei spurcă tot de ce ating. Această retragere, chipurile, în favoarea Maiei Sandu nu este nimic altceva decât o nouă mârşăvenie pusă la cale de huntă. Este un scenariu scris la GBC (Global Business Center, una din clădirile lui Plahotniuc – n.r.) pentru a-i oferi pe tavă lui Dodon victoria în alegeri şi a discredita candidatul comun, antioligarhic, cu sprijin popular, Maia Sandu”, a ţinut să precizeze Năstase.

Precizăm că, miercuri, 26 octombrie, liderul Partidului Democrat, candidatul guvernării la prezidenţiale, Marian Lupu şi-a anunţat retragerea din cursa prezidenţială în favoarea Maiei Sandu, motivând că aceasta ar avea mai multe şanse la câştig decât Igor Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe