Anghel Iordănescu:"Vom introduce jucători noi cu Albania, dacă nu vom reuşi să-i recuperăm pe cei accidentaţi"

Selecţionerul naţionalei a declarat că este foarte greu cu o echipă care nu are experienţă internaţională la competiţiile mari, reamintind că România are un singur jucător care a mai evoluat la un Campionat European.
Selecţionerul echipei naţionale a României, Anghel  Iordănescu
Selecţionerul echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)
Gina Zaragiu
16.06.2016

După egalul cu Elveţia de miercuri seara, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că tricolorii sunt din nou în cărţi pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2016.

''Am luat un punct, dar suntem din nou în cărţi pentru calificare, depindem doar de noi. Sper să reuşim să câştigăm cu Albania, pentru că ne dorim foarte mult calificarea (...) Apreciez că au fost două reprize totale diferite. Prima a fost mai bună pentru noi, am încercat să avem posesia şi să dezvoltăm jocul în benzi. Am marcat un gol şi am avut şi alte situaţii. Şi, dacă am fi marcat la ocaziile lui Chipciu şi Săpunaru, am fi închis jocul. Repriza a doua a fost controlată de Elveţia, noi am suferit foarte mult, am avut multe momente în care am fost puşi în situaţia asta şi nu am mai reuşit evoluţia din prima repriză şi pentru că a trebuit să facem două schimbări pentru accidentări şi nu cele dorite'', a comentat Iordănescu evoluţia tricolorilor. Pintilii a fost înlocuit la pauză, iar Raţ a solicitat schimbarea în repriza secundă.

Iordănescu a declarat că echipa naţională de fotbal suferă mult fizic, "ne e greu să ducem două jocuri în 3-4 zile şi am încercat să aducem câţiva jucători proaspeţi în primul unsprezece. Am suferit mult în ultima parte a meciului, poate dacă făceam schimbările dorite jocul nu ar fi suferit''.

Selecţionerul naţionalei a menţionat că este foarte greu la acest nivel cu o echipă care nu are experienţă internaţională la competiţiile mari, reamintind că România are un singur jucător care a mai evoluat la un Campionat European, ''iar presiunea jocului, a rezultatului, a adversarului ne-a pus în dificultate'', declarând că aştepta mai multe de la jucătorii nou introduşi în primul "unsprezece, după cum aşteptam mai mult şi de la cei care au intrat pe parcurs, în special de la Hoban, care trebuia să vină cu ceva în plus'', a mai notat Iordănescu.

De asemenea, Iordănescu a trecut în revistă problemele medicale cu care se confruntă jucătorii români, arătând că ''Pintilii are probleme extrem de serioase şi nu ştiu cum va decurge recuperarea sa. Raţ are şi el probleme, e greu de spus cum va fi peste trei zile. Filip, intrat în repriza a doua, a reclamat şi el probleme de sănătate, dar n-ar trebui să ne îngrijoreze. Problemele pe care le are Stancu ar putea fi mai simple, el având dureri musculare. Mai există mici contuzii la alţi jucători", a declarat Iordănescu după meciul cu Elveţia.

''Vom introduce jucători noi cu Albania, dacă nu vom reuşi să-i recuperăm pe cei accidentaţi'', a conchis Iordănescu, adăugând: ''Poate vom aduce şi din România''.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia Elveţiei, 1-1 obţinând primul punct la EURO 2016, şi sperând încă la calificarea din grupă. După acest egal, România este pe locul 3, cu un 1 punct, iar Elveţia este pe primul loc, cu 4 puncte.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 — penalty) pentru România, respectiv de Admir Mehmedi (57) pentru Elveţia.

În ultima etapă a grupei, echipa României va întâlni echipa Albaniei pe Parc Olympique Lyonnais (Décines-Charpieu), duminică, 19 iunie la ora 22:00, iar echipa Elveţiei va întâlni echipa Franţei pe Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) tot duminică, 19 iunie, la ora 22:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor