ANI l-a luat în vizor pe Tăriceanu. Şi pe speaker îl paşte

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, va deveni în curând pasibil de sancţiuni penale dacă nu va implementa o decizie judecătorească privind cazul senatorului PNL, Akos Mora, relatează Ştiripesurse.

Potrivit unei scrisori dezvăluite de publicaţia mai sus menţionată, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îi solicită formal preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să pună de urgenţă în aplicare decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ ) şi hotărârea în completare a Curţii Constituţionale (CCR).

Dl. Tăriceanu ”vă solicităm să aplicaţi cu celeritate hotărârea instanţei judecătoreşti şi să constataţi încetarea de drept a mandatului senatorului Mora Akos Daniel”, se precizează în scrisoarea ANI.

Adresa scrisă de ANI a ajuns la biroul numărului doi din stat după ce acesta a refuzat din varii motive să coopereze cu agenţia anti-corupţie.

Cu alte cuvinte, Tăriceanu a refuzat până acum să implementeze măsurile dispuse în cazul senatorului PNL Akos Mora, care a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru incompatibilitate din 2013.

”În situaţia în care nu veţi dispune de cele mai sus, Agenţia Naţională de Integritate va proceda la aplicarea de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au în atribuţii ducerea la îndeplinire a sentinţei judecătoreşti, precum şi la sesizarea organelor de cercetare penală (…)”, se mai notează în scrisoarea trimisă preşedintelui Senatului de către ANI.

Mora îşi continuă mandatul în prezent, încălcând legea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne