Antonescu neagă că Stroe şi Chiţoiu ar avea intenţia să plece din PNL

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

La o zi după ce Călin Popescu Tăriceanu s-a dezis de PNL şi a anunţat că îşi face partid, preşedintele PNL, Crin Antonescu, respinge, aproape categoric, ideea că foştii miniştri Stroe şi Chiţoiu ar putea pleca şi ei din partid.

Întrebat de jurnalişti dacă se aşteaptă ca cei doi, consideraţi apropiaţi de Ponta, PSD şi de Tăriceanu, susţinător al refacerii USL, Antonescu a afirmat că nu are motive să creadă că cei doi ar putea pleca din PNL:

"În ce-l priveşte pe domnul Chiţoiu, nu văd niciun element în această privinţă. În ce-l priveşte pe domnul Stroe, faptul că a fost între cei şase care au votat, faptul că ei au avut altă părere nu înseamnă deloc intenţia de a părăsi partidul. Sigur că după isprăvile domnului Tăriceanu nu mai pot spune despre nimeni 'imposibil', dar eu, personal, nu am niciun motiv să cred că domnul Stroe doreşte să părăsească partidul după 24 de ani", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că ieri, Călin Popescu Tăriceanu a ieşit din partid după ce Antonescu a decis ieşirea de la guvernare a PNL. Fostul Ministru de Finanţe, Daniel Chiţoiu, acuzat de corupţie în dosarul ASF, s-a abţinut de la comentarii răsunătoare, în schimb Radu Stroe s-a solidarizat public cu Călin Popescu Tăriceanu, acuzând că liberalii ce au votat ieşirea PNL-ului de la guvernare au fost insuficient sau greşit informaţi.

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că îşi înfiinţează propriul partid, Partidul Reformator Liberal şi că nu respinge ideea de a candida la Cotroceni, convins că l-ar învinge la alegeri pe Antonescu, fostul său şef de partid. Premierul Ponta a afirmat că, în opinia lui, Tăriceanu ar fi un preşedinte bun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne