Antonescu: PNL nu şi-a dorit niciodată un acord cu FMI

(TIM SLOAN/AFP/Getty Images)
Cristina Boiangiu
24.03.2013

Liberalii nu au dorit ca România să încheie un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), pe care Antonescu l-a apreciat ca fiind un "tratament dur", un "regim extrem de sever".

"Eu nu mi-am dorit niciodată şi PNL niciodată nu şi-a dorit un acord cu FMI-ul, pentru ca un acord cu FMI-ul este în cel mai bun caz, să luăm varianta optimistă, un tratament extrem de dur, ca un fel de regim – vorbim aşa în termeni foarte populari – ca un fel de regim extrem de sever, care e necesar ca să nu se agraveze starea de sănătate şi Doamne fereşte să nu chiar aibă consecinţe fatale, dar care nu e deloc plăcut. Eu nu cred, în orice caz PNL n-a făcut-o, că cineva trebuie să-şi dorească, să-şi pună obiectiv să ajungă să aibă un acord cu FMI-ul", a declarat liderul PNL.

Pe viitor, Antonescu a declarat că şi-ar dori mai multă libertate pentru Guvern care să poată stabili măsurile economice pe care le va lua.

"După ce am dovedit şi vom dovedi în continuare că suntem una din ţările europene – nu sunt foarte multe, şi nu sunt în orice caz cei mari care se ocupă cu supravegherea în această privinţă – suntem capabili să ne încadrăm, să ne ducem mai departe, să supravieţuim în condiţii extrem de dure privitoare la deficitul bugetar, să putem avea în ceea ce priveşte FMI o altă bază de discuţie, care să lase mai multă libertate Guvernului României de a opta pentru un set sau altul de politici economice", a afirmat Antonescu.

Principala problemă a României, în viziunea liderului liberal, este dezvoltarea, la care FMI "nu ne poate rezolva, nici nu-şi propune, nici nu pretinde, nici nu e treaba lui".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor