Apple vrea să îşi mute producţia din China, pe fondul unui declin continuu al vânzărilor din ultimii patru ani

(Captură Foto)
D.B.
16.02.2023

Producătorul Apple, Foxconn, a anunţat crearea unei noi fabrici importante în Vietnam şi o investiţie de 300 de milioane de dolari pentru extinderea operaţiunilor sale actuale din această ţară, informează Quartz.

Sursa citată afirmă că decizia vine în contextul în care Apple încearcă să mute părţi din procesul de producţie în afara Chinei.

Noua fabrică va fi amplasată chiar în afara oraşului Saigon, Foxconn semnând un contract de închiriere pe 35 de ani în valoare de aproximativ 62,5 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al South China Morning Post. Este posibil ca noua fabrică să producă MacBook-uri, o premieră pentru regiunea care produce deja AirPods, Apple Watches şi iPad-uri.

Apple le-a spus fabricanţilor la sfârşitul anului trecut să planifice o schimbare a producţiei din China către pieţe emergente precum India şi Vietnam, potrivit Wall Street Journal. Compania a enumerat drept motive pentru această mutare legăturile din lanţul de aprovizionare, revoltele de la fabrica Foxconn din Zhengzhou şi restricţiile extreme ale Chinei privind Covid-19.

La începutul acestei luni, Apple a anunţat că nu a îndeplinit aşteptările privind câştigurile în ultimul trimestru fiscal, înregistrând cea mai mare scădere trimestrială a veniturilor din ultimii cinci ani şi primul declin al vânzărilor de la un an la altul din 2019. CEO-ul Tim Cook a dat vina pe mediul macroeconomic general, precum şi pe problemele specifice de producţie din China care afectează producţia iPhone 14.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor