Ar putea PNL să îl susţină pe Mircea Geoană drept candidat? Fenechiu: O să vă dezamăgesc. El nu intră în vederile partidului

Daniel Fenechiu
Daniel Fenechiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
20.02.2024

Senatorul liberal Daniel Fenechiu a declarat, luni, la postul B1 TV, că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, “nu intră în vederile Partidului Naţional Liberal pentru a fi candidat al PNL”.

“Ne place foarte mult că Mircea Geoană iubeşte culoarea galben, adică sunt mulţi în România care iubesc culoarea galben. O să vă dezamăgesc, Mircea Geoană nu intră în vederile Partidului Naţional Liberal pentru a fi candidat al Partidului Naţional Liberal. Eu cred că, pe lângă şanse şi alte lucruri, mai este necesar şi altceva.

Este necesară o convergenţă între traseul şi viziunea unui candidat şi poziţiile Partidului Naţional Liberal. Noi îl respectăm pe domnul Geoană, care este un foarte bun secretar general adjunct, constatăm că are destul de mult timp liber ca să se ocupe şi de politica românească, asta înseamnă că e un foarte bun manager al manierei în care îşi utilizează timpul”, a precizat senatorul.

La rândul său, întrebat recent dacă PSD şi PNL ar putea să-l susţină pe Mircea Geoană pentru prezidenţiale, europarlamentarul Mihai Tudose a spus:

“PSD şi PNL ar putea să-l susţină şi pe Superman, dacă începem iar cu teoria. Practic, nu. Dacă vrea neapărat, să vină în partid, să vedem, să discutăm. Aşa cum o joacă domnul Geoană acum, 'Eu sunt un asset, sunt o chestie din spumă şi vă fac o favoare că aş putea să accept să candidez pentru voi', vine răspunsul ăla românesc: Mai du-te, mă, … candidează!”

Reamintim, în acest context, că Mircea Geoană şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, se bucură de o cotă de încredere de peste 30% în rândul românilor, fiind urmaţi de Victor Ponta cu 24,1% şi de liderul PSD Marcel Ciolacu cu 20,5%. Liderul AUR, George Simion, se clasează pe poziţia a 8-a în acest top al încrederii, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor