Arabia Saudită plăteşte milioane de dolari pentru a-i avea pe Djokovic, Nadal, Alcaraz, Sinner, Medvedev şi Rune la turneul “6 Kings Slam”

Tenismanul sârb Novak Djokovic.
Tenismanul sârb Novak Djokovic. (Novak Djokovic/facebook)
Mioara Stoica
14.02.2024

Arabia Saudită a prezentat săptămâna trecută turneul “6 Kings Slam”, un eveniment care îi va aduce pe pământul arab pe Novak Djokovic, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev şi Holger Rune. Indiferent de clasament, aceştia sunt cu siguranţă cei mai atractivi şase jucători din circuit în acest moment. Până acum nu se ştiu prea multe despre competiţia care va avea loc în luna octombrie, dar săptămâna aceasta, The Telegraph, a relatat despre acordul financiar dintre jucători şi organizaţia arabă. Potrivit presei britanice, fiecare dintre jucători va primi o sumă fixă de 1,5 milioane de dolari. De asemenea, câştigătorul ar urma să fie recompensat cu încă 6 milioane de dolari. În total, el ar urma să bage în buzunar 7,5 milioane de dolari, adică de trei ori mai mult decât premiul pentru câştigarea oricărui Grand Slam.

Turki Al-Sheikh, proprietarul Almeria Sports Union şi unul dintre cei mai mari difuzori de evenimente sportive din Arabia Saudită, a fost primul care a anunţat evenimentul, lunea trecută, prin intermediul canalelor sale de socializare.

"Pregătiţi-vă pentru ultima ciocnire a titanilor. În octombrie 2024, sezonul de la Riad va găzdui 6 Kings Slam, un turneu spectaculos în care se vor confrunta şase titani ai tenisului mondial", a scris el pe contul său de Twitter.

De atunci, încetul cu încetul, au început să apară informaţii despre acest turneu. Dincolo de premiile în bani, The Telegraph relatează şi despre modul în care vor fi împărţite meciurile. Potrivit presei britanice, acestea vor urma modelul "două zile de joc şi o zi de odihnă", pentru a nu genera o încărcătură fizică excesivă asupra jucătorilor. Turneul se joacă în mijlocul sezonului oficial ATP.

Aşadar “6 Kings Slam”, este un pas important al Arabiei pentru a-şi face loc în lumea tenisului. Recent, ţara l-a anunţat pe Rafa Nadal ca ambasador al federaţiei sale. În decembrie, Riadul a găzduit o întâlnire între Djokovic şi Alcaraz. În plus, Jeddah este gazda actuală a NextGen ATP Finals.

Urmează acum un turneu care reuneşte cele mai mari vedete din circuit, care va doborî şi recorduri în ceea ce priveşte premiile în bani.

Arabia este prezentă în aproape toate sporturile la nivel competiţional (LIV Golf, liga saudită de fotbal reînnoită, GP Jeddah în F1 etc.) iar obiectivul pare să fie acela de a câştiga cel puţin un Masters 1000 pentru a pătrunde în calendarul oficial ATP.

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, 12 februarie, Carlos Alcaraz a declarat - înaintea participării sale la turneul ATP 250 de la Buenos Aires, unde îşi apără titlul: "Este bine pentru tenis că există mai multe locuri de desfăşurare, că ţările în care mergem şi jucăm se deschid un pic. Arabia este o ţară care evoluează foarte repede în toate sensurile, ca ţară şi în lumea sportului: sunt multe evenimente de fotbal, box, acum tenis... Cred că este bine pentru sport în general. Nu ştiu cât de departe vom ajunge, dar evoluează foarte mult". Sosirea Arabiei Saudite în lumea tenisului este deja un fapt şi, deocamdată, jucătorii o primesc cu braţele deschise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor