“Are tupeul de a-şi bate joc de suferinzi” - Ciolacu, reclamat la CNCD după ce a criticat concediile acordate pentru dureri de spate

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
16.02.2024

Europarlamentarul USR Vlad Gheorghe a anunţat vineri că l-a reclamat pe premierul Marcel Ciolacu la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de numărul mare de concedii medicale acordate pentru “dureri de spate” şi “răceală”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul îl acuză pe Ciolacu de faptul că are “tupeul de a-şi bate joc de românii suferinzi”.

“Marcel Ciolacu, care a avut primul loc de muncă la 37 de ani îndrăzneşte să-şi dea cu părerea despre concediul medical pentru care românii care merg la serviciu şi plătesc taxe la stat să-şi ia Marcel salariul”, a scris Gheorghe.

De asemenea, Vlad Gheorghe i-a transmis premierului că nu este calificat “să aprecieze în orice fel afecţiunile medicale de care suferă angajaţii români”.

Reamintim că, marţi, premierul Ciolacu a spus că, anul trecut, au fost acordate 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 pentru strănutat şi răceală, arătându-se nemulţumit că astfel de concedii medicale nu vor mai fi taxate cu 10%, dacă eliminarea impozitării va fi adoptată de Camera Deputaţilor.

“Vrem să facem ordine în România sau vrem să continuăm? Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate, că n-am putut merge la muncă 10 zile – şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific -, să dăm scutiri de impozite? Foarte bine! Să ştiţi că nu le daţi numai din banii mei. Le dăm din banii la toţi!”, a precizat el.

Postarea lui Vlad Gheorghe

Marcel Ciolacu, reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţiile inacceptabile la adresa sutelor de mii de români care au avut nevoie de concediu medical! După ce că pune taxă pe boală ca să facă rost de bani pentru pensiile speciale şi alte pomeni şi tunuri, că e an electoral şi USL are de plată, Marcel Ciolacu are şi tupeul de a-şi bate joc de românii suferinzi.

Am sesizat CNCD privind declaraţiile premierului din conferinţa de presă susţinută pe 13 februarie, în care a atacat angajaţii români care au fost nevoiţi să-şi ia concediu medical anul trecut. Marcel Ciolacu, care a avut primul loc de muncă la 37 de ani îndrăzneşte să-şi dea cu părerea despre concediul medical pentru care românii care merg la serviciu şi plătesc taxe la stat să-şi ia Marcel salariul.

Concediul medical este un drept al angajaţilor şi nu este sub nicio formă calificat Marcel Ciolacu să aprecieze în orice fel afecţiunile medicale de care suferă angajaţii români. Dispreţul pentru drepturile angajaţilor şi nepermisa discriminare a persoanelor bolnave din partea premierului TREBUIE să fie pedepsite conform legislaţiei în vigoare.

Ce a zis Ciolacu, exact: “au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic. …Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm… Eu v-am spus punctul meu de vedere. Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite?”.

Aceste declaraţii contravin Ordonanţei 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, care la art. 1, alin. (2) prevede clar că “Principiul egalităţii între cetăţeni, al excluderii privilegiilor şi discriminării sunt garantate în special în exercitarea următoarelor drepturi: (iv) dreptul la sănătate, la îngrijire medicală, la securitate socială şi la servicii sociale”.

Prigoana românilor bolnavi declanşată de guvernul PSD-PNL încalcă orice regulă de umanitate, de bun-simţ şi decenţă, mai ales într-o ţară în care exact guvernanţii nu sunt în stare să asigure drepturile constituţionale ale cetăţenilor la sănătate şi îngrijire. Însă Marcel Ciolacu a încălcat în mod flagrant legile şi trebuie să fie sancţionat URGENT.

Pentru declaraţiile iresponsabile făcute la adresa românilor suferinzi, lui Ciolacu i se aplică fără nicio îndoială contravenţiile prevăzute atât la art. 10, cât şi la art. 15 din Ordonanţa nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, respectiv:

- Art. 10 - Constituie contravenţie, conform prezentei ordonanţe, dacă fapta nu intră sub incidenţa legii penale, discriminarea unei persoane fizice, a unui grup de persoane din cauza apartenenţei acestora ori a persoanelor care administrează persoana juridică la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată, respectiv din cauza convingerilor, vârstei, sexului sau orientării sexuale a persoanelor în cauză prin: b) refuzarea accesului unei persoane sau unui grup de persoane la serviciile de sănătate publică - alegerea medicului de familie, asistenţă medicală, asigurările de sănătate, serviciile de urgenţă sau alte servicii de sănătate;

- Art. 15 - Constituie contravenţie, conform prezentei ordonanţe, dacă fapta nu intră sub incidenţa legii penale, orice comportament manifestat în public, având caracter de propagandă naţionalist-şovină, de instigare la ură rasială sau naţională, ori acel comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnităţii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotrivă unei persoane, unui grup de persoane sau unei comunităţi şi legat de apartenenţa acestora la o anumită rasă, naţionalitate, etnie, religie, categorie socială sau la o categorie defavorizată ori de convingerile, sexul sau orientarea sexuală a acestuia.

Îndemn toţi românii lezaţi de atacul premierului PSD să depună o petiţie pe site-ul celor de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării România şi să le ceară sancţionarea lui Marcel Ciolacu, conform legii - las în comentarii tot ce este nevoie.

Vă amintesc că am contestat deja la Avocatul Poporului şi la Ombudsmanul European ordonanţa guvernului condus de Marcel Ciolacu care pune taxă pe bolile românilor şi scade astfel veniturile oamenilor care se află deja într-o situaţie dificilă, mai ales că trebuie să-şi plătească singuri chiar şi aspirinele primite în spitalele de unde adesea ies mai bolnavi decât au intrat, infectaţi cu nosocomiale şi cu buzunarele mai goale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor