Armenia promite că vor exista ''consecinţe grave'' în urma doborârii elicopterului său



Elicopterul militar armean doborât azeri în apropiere de regiunea Nagorno-Karabah.
Elicopterul militar armean doborât azeri în apropiere de regiunea Nagorno-Karabah. (Captură Foto)

Armenia a ameninţat în 12 noiembrie că vor exista ''consecinţe grave'' după ce forţele azere au doborât un elicopter militar, aşa cum s-a putut vedea într-un material video care prezintă incidentul. Mass-media armeană a raportat că cei trei membri ai echipajului au fost ucişi.

“Un elicopter de luptă MI-24 a încercat să atace poziţii ale armatei azere în apropiere de districtul Agdam (în Nagorno-Karabah)”, a afirmat Ministerul azer al Apărării într-o declaraţie.

“Elicopterul a fost doborât de armata azeră”, conform declaraţiei, care precizează că rămăşiţele au căzut pe teritoriul ocupat de etnicii armeni.

Yerevanul a promis că Baku va înfrunta ''consecinţe grave'', alimentându-se temerile că incidentul ar putea submina în mod serios pacea şubredă dintre cele două state.

“Aceasta este o escalare fără precedent şi consecinţele pentru Azerbaidjan vor fi grave”, a declarat un oficial al Ministerului armean de Externe.

“Afirmaţia Azerbaidjanului conform căreia elicopterul armean a atacat poziţiile sale nu este adevărată. Examinarea rămăşiţelor va dovedi că elicopterul nu transporta arme”, a spus oficialul armean agenţiei de ştiri AFP.

Doborârea elicopterului militar armean este cel mai serios incident în Nagorno-Karabah de la acordul de încetare a focului semnat în 1994 între azeri şi armeni şi care a pus capăt unui război sângeros soldat cu moartea a peste 30.000 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe