Regele Charles îşi va relua unele îndatoriri publice în timp ce va continua tratamentul împotriva cancerului

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii (Youtube - captură ecran)
Epoch Times România
27.04.2024

Regele Charles, care este tratat pentru cancer, va reveni la îndatoririle publice, medicii fiind mulţumiţi şi "foarte încurajaţi" de progresele sale şi "pozitivi" în ceea ce priveşte continuarea recuperării sale, a anunţat Palatul Buckingham.

Charles, care a anunţat la începutul lunii februarie că a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer, va continua tratamentul, reluând în acelaşi timp unele angajamente publice, deşi nu va efectua un program complet de vară, potrivit The Guardian.

Prima sa acţiune va fi o vizită la un centru de tratament al cancerului, marţi, însoţit de regina Camilla, deşi nu este un centru direct implicat în îngrijirea sa medicală. Acolo se va întâlni cu medici specialişti şi pacienţi, în calitate de protector al Cancer Research UK şi Macmillan Cancer Support.

De asemenea, va găzdui o vizită de stat a împăratului şi a împărătesei Japoniei în luna iunie.

Un purtător de cuvânt al Palatului a declarat că Charles a fost "foarte încurajat să reia unele îndatoriri publice şi foarte recunoscător echipei sale medicale pentru îngrijirea şi expertiza lor continuă".

Angajamentele vor fi adaptate pentru a minimiza orice risc pentru recuperarea continuă a Regelui. Purtătorul de cuvânt al Palatului a adăugat că este prea devreme pentru a spune cât timp va mai continua tratamentul lui Charles, dar echipa sa medicală "este foarte încurajată de progresele înregistrate până în prezent şi rămâne pozitivă în ceea ce priveşte continuarea recuperării Regelui".

"Orice angajamente în public vor fi anunţate mai aproape de momentul potrivit, în mod obişnuit, şi vor rămâne sub rezerva sfatului medicilor, dar nu va fi un program complet de vară. Majestatea Sa va continua, bineînţeles, cu toate afacerile oficiale de stat şi cu audienţele selectate, aşa cum a făcut-o pe toată perioada de tratament".

Programul de vară al Regelui ar include, în condiţii normale, parada aniversară, comemorarea Zilei Z, petrecerile anuale din grădina Palatului Buckingham, Royal Ascot şi un turneu de toamnă în străinătate.

Cancerul lui Charles a fost diagnosticat în urma unui tratament pentru o mărire benignă a prostatei, deşi nu este vorba de cancer de prostată. Palatul Buckingham a declarat că nu intenţionează să împărtăşească alte detalii despre starea sa specifică sau despre planul de tratament în acest stadiu.

Prinţesa de Wales a dezvăluit la 22 martie că a fost diagnosticată şi ea cu un cancer nespecificat şi că urmează un tratament preventiv de chimioterapie.

Regele şi-a împărţit timpul între domeniul său Sandringham din Norfolk şi Londra, unde primeşte tratament.

O nouă fotografie a Regelui şi a Reginei a fost publicată pentru a marca aniversarea încoronării lor la 6 mai. Aceasta a fost făcută în grădina Palatului Buckingham la 10 aprilie, la o zi după cea de-a 19-a aniversare a căsătoriei cuplului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor