Asigurările RCA vor fi emise în sistem electronic, de la 1 ianuarie 2010

Epoch Times România
23.12.2009

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) anunţă că, începând ca data de 1 ianuarie 2010, poliţele de asigurare RCA vor fi emise în sistem electronic.

Potrivit normelor, emiterea electronică este definită ca fiind subscrierea poliţei RCA simultan cu înregistrarea şi stocarea instantanee în sistemul informatic al asiguratorului a datelor cuprinse în poliţă. Aceasta înseamnă că asiguratorul va prelua datele necesare a fi înscrise în poliţă direct în sistemul informatic şi va elibera poliţa asiguratului din sistemul informatic, se arată într-un comunicat CSA.

Ca şi până în prezent, asiguratorul va înmâna asiguratului poliţa şi vigneta pe care acesta din urmă are obligaţia să o aplice pe parbriz.

Prin emiterea în sistem electronic, CSA se aşteaptă ca erorile umane de completare a poliţelor RCA să se diminueze, ceea ce va avea ca efect şi creşterea acurateţei bazei de date CEDAM.

Rolul acestei baze de date este acela de a oferi o evidenţă centralizată a poliţelor pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor