Atac armat în faţa unei moschei din Franţa, soldat cu 8 răniţi

Un atac armat în faţa unei moschei din oraşul francez Avignon a provocat cel puţin 8 răniţi. Poliţia a declarat că atacul a fost probabil rezultatul unei neînţelegeri dintre doi tineri şi nu are legătură cu terorismul.
Forţele de ordine prezente la scena atacului din oraşul francez Avignon, 2 iulie 2017. (Captură Foto)
Andrei Popescu
03.07.2017

Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul în faţa unei moschei din localitatea franceză Avignon duminică noaptea, a anunţat poliţia locală.

Un automobil a oprit în faţa moscheei în jurul orei locale 10:30 p.m. şi a deschis focul în timp ce mai multe persoane părăseau clădirea, conform ziarului francez La Provence.

Opt persoane, inclusiv o fetiţă de 7 ani, au fost rănite în incidentul de la moscheea Arrahma. Niciunul dintre răniţi nu se află în stare gravă.

“Din ceea ce ştim în această seară, nu moscheea a fost ţinta. Faptul că atacul a avut loc pe strada pe care se află centrul religios nu are nicio legătură”, a declarat procurorul agenţiei de ştiri franceze AFP, excluzând terorismul.

Poliţia încă îi caută pe atacatori, iar organizaţiile media franceze au postat imagini de la scena atacului pe reţelele sociale.

La Provence a susţinut că poliţia a exclus că în spatele atacului ar fi fost un motiv de natură teroristă, suspectând că este vorba de o reglare de conturi sau o dispută între mai mulţi tineri.

Incidentul a avut loc după ce un bărbat a fost arestat joia trecută după ce a încercat să intre cu automobilul într-o mulţime în faţa unei moschei în suburbia pariziană Creteil. Nimeni nu a fost rănit în acel incident.

De asemenea, incidentul are loc după ce, luna trecută, un bărbat a intrat cu automobilul într-o dubă a jandarmeriei pe Champs-Elysees într-un atac deliberat. Automobilul era încărcat cu explozibili, iar atacatorul, un parizian în vârstă de 31 de ani care se afla pe o listă de supraveghere a terorismului ca extremist islamist, a murit în urma incidentului.

Franţa rămâne în stare de alertă ridicată după o serie de atacuri militante ce au avut loc în ultimii câţiva ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor