Atât R. Moldova, cât şi Georgia îşi doresc să se regăsească împreună într-o Europa lărgită

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman (en.wikipedia.org)
Ana Chitoroagă
29.04.2014

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a discutat astăzi cu Preşedintele Parlamentului Georgiei, David Usupashvili despre eforturile comune de integrare europeană, precum şi despre oportunităţile de cooperare în realizarea aspiraţiilor europene ale celor două ţări.

Igor Corman şi David Usupashvili au făcut un schimb de opinii cu privire la obiectivele şi priorităţile de integrare europeană. Atât Republica Moldova, cât şi Georgia au parafat în noiembrie anul trecut, la Vilnius, acordurile de asociere la UE, care ar urma să fie semnate de cele două ţări în iunie curent. Speakerii s-au referit la impactul prevederilor acordurilor de asociere asupra celor două ţări, inclusiv în domeniul comercial-economic. Cele două părţi au reiterat interesul comun privind transferul de experienţă şi bune practici în domeniul integrării europene.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de intensificare a cooperării între Republica Moldova şi Georgia atât la nivel parlamentar, cât şi guvernamental. Cu referire la formatul colaborării între cele două ţări, Igor Corman a subliniat necesitatea de a ţine cont de interesele regionale, dar şi de partenerii care sprijină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova şi Georgiei.

La rândul său, Preşedintele Parlamentului Georgiei a felicitat cetăţenii moldoveni pentru obţinerea dreptului de a călători fără vize în Uniunea Europeană, exprimându-şi convingerea că această frumoasă realizare va contribui la apropierea ţării noastre de UE. David Usupashvili a declarat că vizita sa în Republica Moldova reprezintă o oportunitate de a se convinge o dată în plus că cele două ţări sunt solidare în realizarea aspiraţiilor europene şi încearcă să se ajute reciproc cât de mult este posibil. „Atât Republica Moldova, cât şi Georgia îşi doresc să se regăsească împreună într-o Europa lărgită”, a afirmat Speakerul georgian.

La întrevedere au mai participat deputaţii Tudor Deliu, Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie dintre Republica Moldova şi Georgia, Dumitru Diacov şi Ion Hadîrcă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor