Atletism: Morales-Williams doboară recordul mondial la 400 m pe pistă scurtă [video]

Sprinterul canadian de la Universitatea din Georgia a stabilit recordul în 44.49 secunde.
Christopher Morales-Williams
Christopher Morales-Williams (screenshot via Youtube)

Canadianul Christopher Morales-Williams, în vârstă de 19 ani, a doborât sâmbătă seară recordul mondial de 400 m pe pistă scurtă, “short track”, în sală, în cadrul unei reuniuni universitare de atletism din Statele Unite, desfăşurată la Fayetteville, Arkansas.

Atletul din Ontario s-a impus cu timpul de 44,49 secunde, sub recordul mondial de 44,57 stabilit de americanul Kerron Clement la Fayetteville în 2005, precum şi sub cel de 44,52 alergat de Michael Norman în Texas în 2018, care nu a putut fi ratificat ca record mondial.

Morales-Williams, campionul Canadei la 400 m în 2023, nu a participat la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta din acelaşi an. Studentul în anul doi la ştiinţe politice de la Universitatea din Georgia, în sud-estul Statelor Unite, începuse sezonul de sală cu un record al sezonului de 47,42.

Canadianul şi-a câştigat seria de vineri cu timpul de 45,58 şi a dominat cursa de sâmbătă, în ciuda unei uşoare răceli. El şi-a adjudecat victoria cu mai mult de o secundă, terminând cu 0,9 secunde mai repede decât precedentul său timp, stabilit la Clemson Tiger Paw Invitational la începutul acestei luni.

Canadianul a făcut parte din echipa canadiană U20 care a câştigat medalia de bronz la 4x400m la Cali în 2022 şi a luat argintul la Campionatele Panamericane U20 în anul următor. El deţine, de asemenea, titlul naţional pe pista în aer liber la 400m.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport