Augustin Lazăr numit oficial Procuror General al României

România are oficial un nou Procuror General, pe Augustin Lazăr.
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)
Loredana Diacu
28.04.2016

Preşedintele Iohannis a semnat joi decretul de numire a lui Augustin Lazăr în funcţia de Procuror General al României, funcţie care a fost ocupată, în calitate de interimar de Bogdan Licu, după demisia lui Tiberiu Niţu, implicat în dosarul Girofarul.

Augustin Lazăr are 58 de ani şi este magistrat de 34 de ani. Potrivit Realitatea.net, între 1998 şi 2001, Lazăr a fost şeful Secţiei a II-a de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Genera,l iar din 2013 conduce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba. Anterior, a fost adjunct al parchetului timp de 10 ani.

Lazăr s-a ocupat de anchetele brăţărilor dacice furate şi prăbuşirea avionului condus de Adrian Iovan, în munţii Apuseni. În 2000 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” şi a primit un premiu de apreciere de la Departamentul de Justiţie al SUA.

Proiectul managerial al lui Lazăr vizează reformarea Ministerul Public şi ridicarea acestuia la standarde europene, din punct de vedere al managementului şi al mentalităţii.

"Proiectul e bazat pe o cunoaştere aprofundată a Ministerului Public, care vine nu doar din experienţă ci şi din activitatea de cercetător pe care am avut-o fiind şi cadru didactic", a spus magistratul în cadrul interviului pe care l-a susţinut la CSM anterior numirii în funcţie.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor