Australian Open. Sinner prelungeşte seria victoriilor în primele tururi de Grand Slam. Îl învinge pe olandezul Botic van Zandschulp

Jannik Sinner se află pe locul 4 în clasamentul Pepperstone ATP, cel mai bun din cariera sa.
Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot via @ATP)
Mioara Stoica
14.01.2024

Jannik Sinner a sărbătorit un debut triumfător între primii cinci capi de serie la un Grand Slam. Favoritul nr. 4 în clasamentul Pepperstone ATP a făcut primul pas la Australian Open 2024, duminică, cu o victorie - scor 6-4, 7-5, 6-3 - în faţa olandezului Botic van Zandschulp, în prima întâlnire dintre cei doi în circuitul ATP.

Italianul nu a concurat de la sfârşitul sezonului trecut, când Italia a câştigat Cupa Davis. Revenirea lui în competiţie a fost plină de provocări, mai ales în setul al treilea, pe care le-a depăşit, impunându-se în două ore şi 34 de minute, şi astfel a ajuns la 10 victorii consecutive în primul tur la Grand Şlam.

"Nu este niciodată uşor să joci primul meci al sezonului, aşa că sunt fericit că am câştigat şi acum am două zile de antrenament pentru a mă îmbunătăţi", a declarat Sinner, care a reuşit 26 de lovituri câştigătoare, dintre care şapte aşi, şi a făcut 37 de greşeli neforţate, cu doar opt mai puţine decât adversarul său.

După ce a câştigat primele două seturi fără prea mari probleme (a salvat două mingi de break în primul şi nu a avut de înfruntat niciuna în al doilea), olandezul, locul 59 în clasamentul Pepperstone ATP, a început să arate flerul jucătorului care a ocupat locul 22 în lume în 2022 şi a reuşit un avantaj de 2-0 în setul al treilea.

Al patrulea favorit a reacţionat imediat şi a anihilat încercarea de revenire a adversarului său. L-a împiedicat să confirme break-ul şi a început o serie de patru game-uri câştigătoare, care a inclus o revenire la 3-2, iar la 5-3 a făcut ravagii cu returul, obţinând prima victorie pe Rod Laver Arena la Australian Open 2024.

Andrei Rublev supravieţuieşte lui Seyboth Wild

Totul părea să fie sub control pentru Andrei Rublev, care a condus cu două seturi la zero în faţa lui Thiago Seyboth Wild, duminică, în meciul sau de debut la Australian Open.

Cap de serie nr. 5 la Melbourne a trebuit să muncească până la ultimul punct pentru a obţine în cele din urmă victoria în faţa brazilianului într-un super tie-break în setul al cincilea, 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6(10-6).

Recentul campion la turneul ATP 250 de la Hong Kong a ajuns în turul al doilea pentru a şaptea oară din cele opt participări la primul Grand Şlam al anului. În acest fel, el îşi duce recordul la 5-0 la începutul sezonului.

Va încerca acum să îşi menţină seria împotriva învingătorului din confruntarea dintre japonezul Taro Daniel şi americanul Christopher Eubanks, informează ATP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor