Automobil loveşte terasa unei pizzerii de lângă Paris. Un mort şi mai mulţi răniţi

Poliţia franceză a informat că un automobil a intrat în terasa exterioară a unei pizzerii dintr-un orăşel de lângă Paris. O fetiţă a murit şi alte câteva persoane au fost rănite.
Poliţia franceză blochează un drum în apropiere de locul în care un bărbat a intrat cu maşina sa într-o pizzerie din Sept-Sorts, 55 km est de Paris, 14 august 2017.
Poliţia franceză blochează un drum în apropiere de locul în care un bărbat a intrat cu maşina sa într-o pizzerie din Sept-Sorts, 55 km est de Paris, 14 august 2017. (Getty Images)

Luni seara, un bărbat a intrat cu automobilul său în teresa exterioară a unei pizzerii din orăşelul Sept-Sorts, situat la est de Paris.

Poliţia franceză a declarat că a fost vorba de un act deliberat şi că o fetiţă de 13 ani a fost ucisă, în timp ce fratele ei mai mic se numără printre cele 12 persoane rănite.

Atacatorul a fost arestat.

Primele rapoarte au indicat că nu este vorba de un act terorist, existând sugestii că şoferul dorea să se sinucidă şi că avea arme în automobilul său. Forţele antitero din Paris nu au fost trimise la faţa locului. Un oficial al poliţiei a precizat că bărbatul este instabil psihic şi că nu are un cazier.

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a afirmat că şoferul este suspectat că ar fi încercat să se sinucidă săptămâna trecută.

Patru dintre persoanele rănite luni seara se află în stare gravă, în timp ce celelalte opt persoane au fost rănite uşor.

„Nu pot să vă spun că terorismul a fost exclus, dar nu este considerat o linie principală de anchetă în acest moment”, a declarat Brandet, adăugând că primele indicii nu trimit înspre terorism. El l-a descris pe atacator ca fiind depresiv şi în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Incidentul a avut loc la mai puţin de o săptămână după ce un cetăţean algerian a fost arestat pe baza suspiciunii că ar fi intrat cu o maşină închiriată într-un grup de soldaţi în suburbia pariziană Levallois-Perret. Şase soldaţi au fost răniţi în acel atac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe