Avion german de pasageri aterizează în Grecia după o ameninţare cu bombă

Avioane de vânătoare au fost ridicate de la sol după ce un avion german de pasageri a raportat o ameninţare cu bombă. Avionul zbura din Egipt spre oraşul german Düsseldorf.
Avion al companiei aeriene germane Condor Airways
Avion al companiei aeriene germane Condor Airways (Wikimedia.org)
Andrei Popescu
17.08.2018

Un avion german de pasageri a fost forţat joi să aterizeze în Grecia după ce a raportat o ameninţare cu bombă.

Compania aeriană Condor Airways a confirmat pentru Deutsche Welle că zborul DE69 din Hurghada, Egipt, spre Düsseldorf a făcut o aterizare neprogramată în insulă grecească Chania, din motive siguranţă.

“Motivul pentru care avionul a trebuit să devieze [de la cursul său] a fost o măsură de siguranţă care trebuia executată pe aeroportul din Chania. La bord se aflau 273 de pasageri. Avionul a aterizat în siguranţă şi debarcarea pasagerilor s-a desfăşurat normal”, a precizat un purtător de cuvânt al Condor Airways.

Compania aeriană nu a confirmat că o ameninţare cu bombă a declanşat aterizarea neprogramată, însă Deutsche Welle a primit o confirmare că acesta a fost cazul.

Website-urile care monitorizează traficul aerian au arătat cu zborul DE69 a fost deviat spre aeroportul din Chania după ce s-a aflat 2 ore în aer.

Pasagerii au petrecut noaptea în hotelurile de pe insulă şi vineri îşi vor relua călătoria.

Experţi în dezamorsarea bombelor şi ofiţeri de poliţie cu câini pregătiţi pentru astfel de situaţii au fost trimişi să investigheze avionul, potrivit presei locale.

Ziarul elen Ta Nea a precizat că avionul a fost escortat de două avioane de luptă F-16.

Condor Airway este cea de-a doua companie aeriană comercială a Germaniei. Hurghada este o destinaţie turistică aflată pe coasta Mării Roşii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor