Bangladesh: O clădire cu opt etaje s-a prăbuşit, omorând peste 70 de oameni

Voluntari civili ajută la operaţiunlie de salvare după ce o clădire cu opt etaje s-a prăbuşit în Dhaka, capitala Bangladeshului, 24 aprilie 2013. (MUNIR UZ ZAMAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
24.04.2013

O clădire cu opt etaje s-a prăbuşit în centrul capitalei Bangladesh, Dhaka, omorând peste 70 de oameni şi rănind peste 200, potrivit BBC News.

Armata s-a alăturat operaţiunii de recuperare a supravieţuitorilor de sub dărâmături. Clădirea găzduia o fabrică de îmbrăcăminte, o bancă şi câteva magazine. Evenimentul s-a produs în timpul orei de vârf din cursul dimineţii.

Încă nu se ştie sigur ce anume a provocat prăbuşirea clădirii, dar media locală a anunţat că o crăpătură a fost observată marţi într-unul din pereţi. Se pare că proprietarii fabricii au ignorat avertizarea de a nu permite accesul muncitorilor în clădire.

Astfel de incidente sunt comune în Bangladesh, unde multe clădiri înalte sunt construite fără a respecta normele. Ultimul accident similar s-a produs în 2010, când un bloc de patru etaje s-a prăbuşit, omorând cel puţin 25 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor