Băsescu despre posibila candidatură la PMB: Nu cred că cineva poate dormi liniştit, când ştie că eu candidez

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la RFI că e posibil să candideze la Primăria Capitalei din partea PMP. Cu acest prilej, fostul primar al Capitalei a subliniat faptul că PMP a aşteptat până în ultimul moment să fie inclus în alianţa electorală de dreapta încheiată, sâmbătă, între PNL, USR şi PLUS, dar văzând că acest lucru nu s-a întâmplat, nu are încotro decât să îşi lanseze candidatul propriul în cursa pentru Primăria Bucureştiului.

Potrivit fostului şef de stat, neincluderea PMP în acordul pentru Bucureşti dintre PNL şi USR-PLUS reprezintă ”o şansă mai mică pentru Nicuşor Dan să câştige alegerile, pentru că PMP-ul va avea candidat”.

“Este posibil. […] PMP-ul a aşteptat o coaliţie cu celelalte două partide. Dacă au refuzat-o, asta e”, a răspuns Traian Băsescu, întrebat dacă va candida sau nu la postul de primar general.

Totodată, fostul şef de stat este de părere că niciunul dintre ceilalţi candidaţi la primărie şi partidele ce îi susţin nu vor putea “dormi liniştiţi”, ştiind că Băsescu candidează la Primăria Capitalei.

”Pentru mine, cel mai important lucru este să dau o mână de ajutor PMP-ului. Din punct de vedere al şanselor, nu cred că cineva poate dormi liniştit când ştie că eu candidez. Iar dacă bucureştenii vor să aibă un primar care să continue proiectele din mandatul trecut, pe care l-am avut şi care nu au fost continuate, nu au decât o soluţie de vot, să voteze Traian Băsescu. Dacă nu vor decide în acest sens, nu am decât să îmi continui activitatea la Parlamentul European”.

Întrebat despre motivul pentru care PMP-ul a fost lăsat în afara actualei formule de colaborare pentru Capitală, Traian Băsescu a declarat:

”Îmi este greu să înţeleg acest lucru, din două motive. De regulă, cei care spun ‘nu vrem lângă PMP’ invocau faptul că eu eram preşedintele PMP-ului. Nu mai sunt, nici măcar nu mai plătesc cotizaţie la PMP, am renunţat şi la calitatea de preşedinte de onoare. Deci Băsescu nu poate fi invocat ca motiv. Şi atunci rămâne o singură explicaţie: au vrut să facă tot ce se poate pentru ca Nicuşor Dan să nu beneficieze şi de cele 9-10 procente pe care PMP-ul le obţine matematic în Bucureşti, probabil în speranţa că nu va câştiga Primăria Capitalei. Alt raţionament valabil nu văd”.

Declaraţiile complete aici.