Băsescu: "Orice ţară se poate apăra de ciocanul politic al Berlinului"

Fostul preşedinte Băsescu şi-a exprimat, miercuri, convingerea că musulmanii nu se pot adapta civilizaţiei europene şi a reiterat ideea că autorităţile de la Bucureşti trebuie să spună NU primirii lor.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.01.2016

"Germania, prin invitaţia islamiştilor în Europa, a făcut un mare rău Europei şi nici măcar nu ştie cum să oprească valul următor", a declarat miercuri, fostul preşedinte Băsescu, pe fundalul discuţiilor iscate de agresarea a zeci de nemţoaice în Koln de către bărbaţi care, susţin acestea, vorbeau arabă.

În acest context, fostul preşedinte şi-a reiterat ideea că România trebuie să spună Nu primirii de refugiaţi şi a reamintit că şi alte ţări membre UE au acţionat deja în acest sens.

"Problema cotelor nu este în tratat şi orice ţară se poate apăra de ciocanul politic pe care Berlinul îl trage în mod deosebit ţărilor din estul Europei. (...) Nu doar Budapesta ci şi noul guvern polonez a anunţat că respinge cotele de refugiaţi şi Cehia, de asemenea, a ridicat problema dacă acceptă sau nu cotele, deci sunt mai multe ţări", a declarat Băsescu.

Potrivit fostului preşedinte, România încă poate şi trebuie să zică NU, căci refugiaţii musulmani nu se pot adapta la cultura europeană.

”Eu plec de la premisa că, neîncepând încă procesul de transfer către România, România încă mai poate spune "nu". Nu o spun demagogic. Pur si simplu spune ”nu” şi îşi asumă acest nu. O să vă spun şi de ce sunt atât de consecvent pe acest punct şi inflexibil. Am lucrat 12 ani în lumea arabă, nu am văzut- o doar la televizor. Când discutăm despre state islamiste, discutăm de state construite pe religie, nu discutăm de state laice. Deci discutăm de state a căror cetăţeni sunt educaţi în spiritul Coranului. Cultura statală, cultura lor, de exemplu, este de dispreţ faţă de femei. Este arhicunoscut. Femeia trebuie să stea înfofolită, femeii poţi să-i tai gâtul, femeia, poţi s-o baţi cu pietre în piaţa publică, despre aceste culturi discutăm... De aceea eu cred că aceşti oameni nu se pot adapta la cultura europeană”, a declarat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a ţinut să-i combată pe cei ce susţin, ca argument în favoarea primirii refugiaţilor, că turcii au putut fi asimilaţi:

"Am auzit foarte mulţi politicieni spunând că turcii au putut fi absorbiţi. Nu uitaţi, Turcia a trecut prin Ataturk, Turcia a fost şi este stat laic şi a avut până acum câţiva ani garantată laicitatea de armată. În Turcia se poartă fustă scurtă! A luat-o puţin Erdogan înapoi, dar nu cred că se va reuşi să pună burci pe capetele femeilor prea curând în Istanbul. Nu trebuie făcută o apropiere între migranţii turci şi cei care ne vin acum din Irak, Siria, Afganistan şi alte ţări arabe cu statalitatea aşezată pe Coran”, a subliniat fostul şef al statului.

Centru de refugiaţi între două şcoli

Fostul preşedinte a mai abordat şi situaţia din Bumbeşti-Jiu unde, fără acordul autorităţilor locale, cineva de la centru a decis să pună un centru de refugiaţi de rezervă între două şcoli.

”Nu există soluţie mai bună decât concentrarea pentru că trebuie supravegheaţi, păziţi, cu serviciile asigurate. Dau dreptate primarului când spune că nu poţi, oameni cu această cultură, a dispreţului faţă de femei, să-i aşezi între două şcoli în care sunt copii. E o şcoală generală şi un liceu! Are perfectă dreptate. Trebuie găsite soluţii altele decât cele de utilizare a unor clădiri aflate în această situaţie. Avem unităţi dezafectate în multe alte locuri. Sunt cazărmi goale, care au ajuns să fie păzite de firme de pază private cu doi paznici iar clădirile se devalizează. Gândiţi-vă că am avut o armată de 360.000 de militari şi avem o armată de 80.000 de militari profesionişti. Sunt încă destule cazărmi neutilizate", a argumentat Traian Băsescu.

Întrebat dacă este de părere că numărul imigranţilor repartizaţi României va fi depăşit, Băsescu a răspuns ”categoric da.

"Eu cred că la primul Consiliu European de anul acesta se va mări cota. În Europa au intrat 1,5 milioane de imigranţi în 2015. S-a făcut repartizarea cu care ajungem la 6.000 pornindu-se de la premisa că sunt 160.000. Categoric vine o re-repartizare. Soluţia ar fi ca România să-şi declare incapacitate de a primi mai mulţi, dacă nu vor avea forţa să zică "nu!", a concluzionat Băsescu.

Reamintim în context că în pofida agresiunilor asupra femeilor din Koln, ce au şocat opinia publică, şi a amplificării tensiunilor între creştin-democraţii lui Merkel şi aliaţii lor creştin-sociali din sud, miercuri, cancelarul german a respins sugestia influentului lider bavarez Horst Seehofer pentru limitarea numărului de refugiaţi ce vor sosi în Germania în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor