Băsescu pune tunul pe Iohannis: Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricând

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu este deloc încântat de atitudinea celui care i-a luat locul la Palatul Cotroceni. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fostul şef de stat îl critică pe Klaus Iohannis atât pentru reacţia sa târzie în privinţa votului dat de Senat în cazul Şova, cât şi pentru faptul că a convenit cu Victor Ponta desemnarea lui Eugen Teodorovici pentru postul de Ministru al Finanţelor.

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzău şi ministru al Fondurilor Europene a votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova. După vot, într-un (foarte) tîrziu a reacţionat chiar şi preşedintele României, cu un limbaj de lemn şi fără să explice consecinţele. Şi pentru că totul este..."pas cu pas" într-un şi mai mare tîrziu preşedintele României se întreabă dacă avem un conflict între puterile statului. Eu cred că avem doar o golănie", a precizat Traian Băsescu.

Iar vineri seară s-a făcut "pasul" decisiv, susţine fostul preşedinte, făcând referire la faptul că VV Ponta şi Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici să devină ministru al Finanţelor publice.

"Bravos naţiune, halal revoluţie pe 16 noiembrie 2014. Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricînd dar nu "pas cu pas" ci buluc", a mai precizat Traian Băsescu.

Eugen Teodorovici a fost desemnat să ocupe funcţia de ministru al Finanţelor, în timp ce postul său actual, cel de ministru al Fondurilor Europene, va fi preluat de secretarul general al Ministerului Muncii, Marius Nica, a anunţat vineri premierul Victor Ponta, menţionând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a anunţat că Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne