BERD, în continuare un partener pentru România

Preşedintele Traian Băsescu  s-a întâlnit, luni, cu Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Sir Suma Chakrabarti. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
18.06.2013

Suma Chakrabarti: România a depăşit dificultăţile crizei economice

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, luni, cu Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Sir Suma Chakrabarti. România a depăşit dificultăţile crizei, dar şi reformele din cadrul Acordului de asistenţă financiară multilaterală cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană şi Banca Mondială, a spus şefului BERD, aflat în vizită la Cotroceni.

În cadrul întrevederii, preşedintele Traian Băsescu a adresat mulţumiri pentru colaborarea cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), inclusiv pe durata crizei economice, şi pentru sprijinul acordat municipalităţilor, băncilor şi sectorului privat din ţara noastră.

Preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce poate participa în continuare la dezvoltarea României prin sprijinul pe care îl poate oferi, în special, în ceea ce priveşte creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, prin participarea la proiecte de parteneriat public – privat, dar şi prin promovarea României ca destinaţie pentru investiţii străine.

“BERD este un partener puternic şi de încredere pentru România. Ţara dă semne clare de redresare economică după ani extremi de grei, iar BERD îşi menţine angajamentul de a susţine eforturile României de a reveni la o creştere economică sustenabilă în viitor”, a declarat Sir Suma Chakrabarti, înaintea vizitei sale în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor