Blatter promite că va lupta împotriva interdicţiei de 8 ani impuse de FIFA

Joseph Blatter a promis că va lupta împotrivă unei interdicţii de 8 ani în lumea fotbalului care a fost impusă împotriva sa de Comitetul de Etică al FIFA. În plus, el a subliniat că nu a făcut nimic greşit.
Sepp Blatter.
Sepp Blatter. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.12.2015

Preşedintele FIFA a declarat luni reporterilor la o conferinţă de presă în Zurich că se va adresa Comitetului de Apeluri al FIFA, Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi chiar sistemului de justiţie elveţian (la tribunal), în încercarea de a i se anula această interdicţie pentru toate activităţile legate de fotbal.

Blatter a făcut aceste comentarii la câteva minute după ce Comitetul de Etică al FIFA a anunţat interdicţii asupra sa şi a preşedintelui UEFA Michel Platini pentru o plată suspectă în valoare de două milioane de franci (1,85 milioane de euro) ce a fost efectuată în 2011.

La conferinţa de presă, Blatter a susţinut că nu este vinovat, ci mai degrabă o victimă a întregii situaţii, conform Deutsche Welle.

“Sunt preşedintele FIFA. Îmi pare rău pentru fotbal. Îmi pare rău de FIFA. I-am servit mai bine de 40 de ani. Îmi pare rău şi pentru mine, de cum sunt tratat în această lume a umanităţii”, a declarat Blatter.

Blatter a criticat Comitetul de Etică, care a lansat investigaţia ce a dus la această interdicţie, susţinând că se simte trădat de acţiunile comitetului.

În acelaşi timp, Blatter s-a declarat nemulţumit deoarece Comitetul de Etică nu l-a informat personal în privinţa interdicţiei, înainte de a o anunţa public.

“De ce a fost mass media informată înaintea mea?” s-a întrebat preşedintele FIFA.

Interdicţiile impuse luni asupra lui Blatter şi Platini au intrat în vigoare imediat şi au extins în mod efectiv perioada de suspendare temporară de 90 de zile, care a fost impusă asupra celor doi oficiali FIFA în luna octombrie.

Blatter a declarat la începutul acestui an, în cadrul unui congres extraordinar, că se va retrage din poziţia de preşedinte al FIFA pentru a permite organismului să aleagă un succesor în 26 februarie, însă a revenit apoi asupra deciziei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor