Bogdan Diaconu cere implicarea MAE pentru oprirea unui documentar jignitor pentru români

Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Preşedintele Partidului România Unită (PRU), deputatul Bogdan Diaconu, cere Ministerului Afacerilor Externe (MAE) să se implice în oprirea documentarului "The Romanians are coming" difuzat de postul de televiziune Channel 4, documentar considerat jignitor şi umilitor de către românii rezidenţi în Marea Britanie.

Diaconu reaminteşte că filmul, care, în primul episod a prezentat povestea unor cetăţeni aflaţi la periferia societăţii britanice (în condiţiile în care marea majoritate a românilor din UK sunt bine integraţi social) a stârnit deja protestele românilor, fiind un afront grav adus imaginii noastre în lume.

"Am luat la cunoştinţă scrisoarea de protest transmisă de ambasadorul României la Londra producătorului emisiunii, dar acest demers este insuficient în faţa gravităţii actului de dezinformare pe care îl practică postul de televiziune amintit", scrie Bogdan Diaconu cerând că MAE să se implice la cel mai înalt nivel în oprirea documentarului respectiv.

Preşedintele PRU le mai solicită oficialilor MAE să demareze "un protest oficial al statului român faţă de murdărirea publică a imaginii cetăţenilor români plecaţi din ţară, cu aceeaşi energie şi determinare cu care diplomaţia britanică ar reacţiona dacă TVR i-ar descrie pe britanicii care vin la noi în ţară drept beţivi şi pedofili doar pentru că există documentate unele cazuri de acest fel. "

"Vă rog să faceţi un exerciţiu de imaginaţie ce fel de note de protest aţi primi dacă un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat în România pe postul public de televiziune al statului român despre britanicii care ne vizitează, cu filmări despre cetăţenii petrecăreţi ai statului amintit care urlă alcoolizaţi pe străzile din Centrul Vechi din Bucureşti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit în România pentru a practica pedofilia, şi sunt destule, iar întregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane şi cu aceste comportamente!", scrie deputatul Bogdan Diaconu, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

De asemenea, şeful PRU cere o reacţie fermă a statului român pentru oprirea documentarului "menit să îi transforme pe cetăţenii români în ţinte ale dispreţului public", comparabilă cu reacţia oricărui stat occidental dacă cetăţenii săi ar fi jigniţi într-un mod similar.

"Numai atunci se va consideră că România este un stat respectabil şi puternic despre cetăţenii căreia nu poţi să spui orice minciuni, fără consecinţe", concluzionează deputatul.

Reamintim că, potrivi stiridiaspora.com, sute de români vor protesta duminică între ora 15 şi ora 19 la Londra, la sediul Channel 4, revoltaţi de modul în care au fost portretizaţi de postul britanic de televiziune.

"Românii, majoritatea tineri, s-au mobilizat pe reţelele de socializare după ce au văzut primul episod din documentarul "Vin Românii!" în care imigranţii sunt prezentaţi ca fiind ţigani, infractori, oameni fără adăpost care vin în Marea Britanie la cerşit, dorm sub poduri sau la metrou şi trăiesc din ajutoare sociale", informează sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne