Boloş, acuzat că vrea să distrugă transparenţa de pe bursă ca să-i ajute pe "băieţii deştepţi" din energie

Marcel Boloş
Marcel Boloş (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
21.01.2024

Fostul ministru (USR) al Economiei Claudiu Năsui a criticat dur intenţia Ministerului Finanţelor de a elimina pentru companiile emitente de la Bursa de Valori Bucureşti obligaţia raportării trimestriale, ceea ce va îngreuna urmărirea investiţiilor şi va duce la o scădere a încrederii investitorilor.

Deputatul USR avertizează că măsura este gândită de ministrul PNL din Guvernul Ciolacu în favoarea "băieţilor deştepţi" din energie.

"Acum, că s-a listat Hidroelectrica, statul vrea să distrugă transparenţa de pe bursă. Mai ţineţi minte când ne ziceau că listarea la bursă aduce transparenţă? Ei bine, ce să vezi? Pentru că au listat Hidroelectrica şi băieţii conectaţi politic de acolo nu vor transparenţă nici în ruptul capului, vor acum să schimbe regulile pentru toată lumea. Domnul Boloş, ministrul Finanţelor, a ales din nou să ţină partea specialilor, de data asta nu pensionarii speciali, ci băieţilor din energie", a declarat Claudiu Năsui.

Fostul şef al economiei a atras atenţia că planul e să elimine raportările trimestriale de la companiile listate la bursă.

"Băieţii au avut de ales. Fie se transparentizează ei după standardele bursei, fie opacizează toată bursa. Au ales varianta doi", a adăugat Claudiu Năsui.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor