Box. Murat Gassiev este noul campion mondial IBF la categoria uşoară

Pugilistul rus l-a deposedat pe conaţionalul său Denis Lebedev de titlul mondial IBF, într-o gală desfăşurată sâmbătă seara la Moscova.
Boxerul rus Murat Gasiev l-a deposedat de centura IBF a  categoriei uşoare pe conaţionalul său Denis Lebedev.
Boxerul rus Murat Gasiev l-a deposedat de centura IBF a categoriei uşoare pe conaţionalul său Denis Lebedev. (RT Sport/twitter)

Tânărul pugilist Murat Gassiev (23 de ani) a reuşit să-l detroneze de centura IBF a categoriei uşoare pe veteranul Denis Lebedev (37 de ani). Doi dintre arbitri l-au dat învingător pe Gasiev cu 116-112, 116-111, în timp ce al treilea arbitru l-a văzut câştigător pe Lebedev cu 114-113.

Puţin a lipsit ca Gassiev să termine lupta mai devreme. Acesta l-a trimis la podea pe Lebedev în runda a cincea în urma unei lovituri bine plasate în zona ficatului, dar experimentatul Lebedev s-a ridicat în picioare şi a continuat lupta până la finalul celor 12 reprize

Gassiev numără în prezent 24 victorii dintre care 17 prin KOs, iar Lebedev - care deţine în continuare centura WBA, are 29 victorii din care 22 prin KOs şi 3 înfrângeri în cont.

Deja se vorbeşte de o eventuală revanşă, deoarece Lebedev nu şi-a pus în joc şi centura WBA.

Într-un alt meci desfăşurat în capitala Rusiei, Julius Indongo (Namibia) şi-a apărat titlul mondial IBF la super-uşoară după ce l-a învins prin KO în prima repriză pe rusul Eduard Troianovski. Indongo are în palmares 21 de victorii, iar Troianovski 25 victorii şi o înfrângere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport