Braconierii au ucis un tigru într-o grădină zoologică indiană

Tigru bengalez la Grădina Zoologică Nehru, Hyderabad
Tigru bengalez la Grădina Zoologică Nehru, Hyderabad (Noah Seelam / AFP / Getty Images)

Poliţia indiană caută braconierii care au intrat într-o gradină zoologică din partea de nord-est a ţării şi care sunt responsabili pentru uciderea brutală a unei femele tigru.

"Braconierii au tăiat tigroaica în bucăţi, dar nu au reuşit să le ia cu ei pentru că gărzile s-au întors," a relatat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice Itanagar, Zoram Dopum, pentru radiodifuzorul NDTV.

Braconajul de tigri şi contrabanda cu părţi ale corpului lor sunt evenimente obişnuite în India, deoarece ele sunt apreciate în China şi în Asia de Est pentru presupusele lor proprietăţi medicale.

Potrivit BBC, care a citat un studiu recent, există circa 1700 de tigri în India, un număr foarte redus faţă de cei 100.000 de tigri care existau în ţară cu un secol în urmă.

Oficialii au declarat pentru BBC că braconierii au mai încercat şi înainte să omoare animalele din grădina zoologică. În 2006, trei tigri şi un leopard au fost otrăviţi, unul dintre tigri murind.

În prezent, grădina zoologică Itanagar adăposteşte 200 de specii de animale.

La începutul acestui an, statul vestic Maharashtra a anunţat că rănirea sau uciderea braconierilor nu mai este considerată o infracţiune. Măsura a fost anunţată pentru a descuraja braconierii să mai ucidă tigri şi alte animale.

Ministrul silvic din Maharashtra, Patangrao Kadam, a declarat pentru Associated Press la acel moment, că pădurarii nu vor fi "acuzaţi de încălcări ale drepturilor omului, dacă iau măsuri împotriva braconierilor."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură