Cătălin Predoiu nu mai este premierul din umbră al PNL

Cătălin Predoiu a pierdut, în iunie a.c. nu doar cursa pentru Primăria Capitalei ci şi calitatea de viitor premier al PNL.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cătălin Predoiu nu mai poate fi luat în calcul ca posibil viitor premier al unui Guvern PNL, după eşecul la alegerile pentru Primăria Capitalei, a declarat joi copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, pentru dcnews.

”Cu toată prietenia mea pentru Cătălin Predoiu, eşecul de la alegerile locale, care este al partidului, nu-l mai califică pentru această poziţie. Suntem un partid pragmatic. Nu elimin niciun nume, dar calculele pragmatice arată că nu Cătălin Predoiu va fi această persoană”, a declarat copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Totodată, Gorghiu a negat că şi-ar dori dori funcţia de prim-ministru.

”Nu cred că un prim ministru în persoana mea ar fi cel mai potrivit. Nu este momentul Alina Gorghiu premier. Primul ministru pe care PNL îl va prezenta publicului, undeva la începutul acestei toamne, va fi decis. Avem idei, avem discuţii, avem propuneri. Oricât aş vrea să avansez un nume acum, nu o pot face pentru că nu avem nicio discuţie certă cu privire la această persona”, a mai spus şefa liberărilor.

Declaraţiile Alinei Gorghiu vin în contextul în care presa a relatat recent că liberalii au pornit "vânătoarea" de viitor premier, Teodor Atanasiu ar fi fost trimis la "vânătoare" de candidaţi în afara graniţelor României.

Profilul candidatului este: tânăr, antreprenor de succes în Occident, competenţe manageriale deosebite. "Vânătoarea" a început, fiind programată o întâlnire între Teodor Atanasiu şi câţiva candidaţi într-o capitală europeană, relata recent evz.ro.

"Este greu de spus cât ştie preşedintele Klaus Iohannis de această intenţie a liberalilor, dar evoluţiile din ultima vreme ne-au arătat că Partidul Naţional Liberal nu a avut iniţiative politice majore fără o consultare prealabilă cu Palatul Cotroceni. Deci nu putem presupune că Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au luat această decizie fără cel puţin o informare a şefului statului.", arată evz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne