Ce şanse are Mircea Geoană să devină viitorul preşedinte al României? Pronosticul lui Dîncu

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Facebook/mircea.geoana)
Andrei Pricopie
13.04.2024

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a reacţionat după sondajul AtlasIntel, realizat la comanda Digi24, care îl clasează pe secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, pe primul loc în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Practic, conform sursei citate, cel mai bine clasat posibil candidat la alegerile prezidenţiale ar fi Mircea Geoană, oficialul NATO ieşind clasat pe primul loc în toate scenariile luate în considerare de casa de sondare. Iar diferenţa faţă de ceilalţi contracandidaţi este considerabilă.

"Evident că acum toată lumea face sondaje, dar în condiţiile în care cele două partide importante, PSD şi PNL, nu şi-au anunţat niciun candidat, nici candidat comun, nici candidaţi separaţi, restul sunt jocuri logice.

Sondajul despre care vorbiţi e unul realizat online. Ştim că la competenţe digitale România e pe ultimul loc în Europa, e foarte greu să faci un eşantion reprezentativ pentru populaţie.

Mircea Geoană e singurul candidat oarecum lansat şi are o foarte bună încredere în acest moment, dar s-a văzut că tradiţia în România e că un candidat trebuie să aibă un partid sau o alianţă în spate. Vom vedea atunci", a declarat Vasile Dîncu, de profesie sociolog, pentru B1 TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor