Cea mai mare rafinărie din Irak atacată de jihadişti kamikaze

Militant al grupării Statului Islamic.
Militant al grupării Statului Islamic. (Pavel Petre/ Epoch Times)

Grupul extremist Statul Islamic a lansat sâmbătă o serie de atacuri sinucigaşe împotriva celei mai mari rafinării din Irak, rafinăria Baiji, informează telepraph.co.uk., citând un înalt oficial irakian.

Deşi jihadiştii susţin că au reuşit să intre în interiorul rafinăriei, oficiali irakieni asigură că Baiji a rămas sub controlul lor, în urma unor lupte deosebit de dure. Ultimul atac ce a avut loc asupra rafinăriei, sâmbătă, ora 7 dimineaţa, a fost cel mai înverşunat din ultimele luni, a declarat un general maior din provincia Salaheddin, unde este localizată rafinăria.

"Trei atacatori sinucigaşi au reuşit să ajungă la intrările din rafinărie. Doi au fost ucişi, dar unul a reuşit să se arunce în aer", a mai declarat ofiţerul, precizând că forţele irakiene ce asigura paza rafinăriei au recâştigat controlul asupra intrărilor şi că rafinăria este acum sub controlul guvernului.

În jur de 20 de luptători jihadişti ar fi fost ucişi în timpul raidurilor, cifră care nu a putut fi verificată.

Rafinăria Baiji are o capacitate de producţie de aproximativ 300.000 de barili de produse petroliere rafinate pe zi, ceea ce poate asigura în jur de 50% din necesarul ţării.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe