"Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere!" - Proiect nociv la orizont, semnat de Roberta Anastase şi alţi lideri PNL-PSD

Roberta Anastase, deputat PDL
Roberta Anastase, deputat PDL (Epoch Times România)

Un număr de 32 de parlamentari PSD şi PNL, printre care şi parlamentarii de Prahova Roberta Anastase (PNL), Radu Oprea (PSD) şi Laura Moagher (PSD), au decis să pună genunchiul pe grumazul societăţii civile şi să o reducă la tăcere pe principiul "Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere!", a tras un semnal de alarmă deputatul de Ploieşti Mihai Poliţeanu.

Deputatul a atras atenţia că Roberta Anastase, Radu Oprea, Laura Moagher şi ceilalţi penelişti şi pesedişti au depus un proiect de lege care să împiedice cetăţenii să atace în instanţă actele administrative ale autorităţilor statului, limitând posibilitatea astfel (sinteză făcută de colegul său de la USR Cătălin Teniţă):

1. Doar ONG-urile mai vechi de 2 ani pot contesta în instanţă acte administrative. Şi doar dacă au depus eforturi active (ce criteriu subiectiv!) pe acel domeniu, şi dacă erau constituite la momentul emiterii actului contestat.

2. Dacă aceste contestaţii duc la întreruperea unor investiţii, ONG-urile reclamante trebuie să plătească o cauţiune de 1% din valoarea investiţiei. Cu alte cuvinte, ce a făcut asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu ar mai fi posibil. Nu există asociaţii care să pună 50.000 de euro cauţiune ca să conteste ridicarea unei clădiri de 5 milioane fără acte în regulă.

3. Dacă pierde în instanţă, consiliul director al asociaţiei este responsabil solidar, cu patrimoniul propriu. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai dori să facă acest lucru, mai ales în confruntări cu şmecheri imobiliari sau din zona de mediu, de frică că vor pierde casa şi tot ce au acumulat o viaţă de om.

"Orice am face, nu putem scoate din Anastase, Moagher şi Oprea sufleţelul antidemocratic cu iz de Rusia sau Bielorusia. Dar putem face ceva: în 2024 să-i scoatem din Parlament şi din administraţia locală şi judeţeană a Prahovei. Până atunci, le cer să retragă proiectul de lege şi să-şi ceară scuze public că nu s-au putut abţine, încă o dată, să-şi manifeste dispreţul faţă de cetăţeni şi ura faţă de mecanismele democratice de control al puterii politice!", a conchis Mihai Poliţeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne