Ciolacu, despre coaliţie: Eu nu vreau USL, care a fost făcut împotriva cuiva. Băsescu şi-a câştigat calitatea de duşman

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
27.03.2023

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, duminică seara, la România TV, că nu doreşte ca, prin coaliţia PSD-PNL-UDMR, să se creeze un nou “USL”. Potrivit lui Ciolacu, USL a fost făcut “împotriva cuiva”, făcând referire la fostul preşedinte Traian Băsescu, care “ şi-a câştigat calitatea de duşman”.

“Eu nu vreau USL. Eu nu îmi doresc USL, nu am spus niciodată că îmi doresc USL. USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Domnul Băsescu şi-a câştigat calitatea de duşman. Eu nu am duşmani, am adversari politici. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva sau împotriva cuiva.

Eu vă spun în ceea ce îl priveşte pe Ciolacu, în ceea ce îl priveşte pe Ciucă, vă dau exemplu de preşedinţi de partid care s-au crezut Luceafărul şi toţi au sfârşit în eşec politic”, a menţionat Ciolacu, citat de News.ro.

De asemenea, Ciolacu a afirmat că puterea lui vine de la “oameni din PSD care se bazează pe votul românilor”.

“Dacă nu ne intră bine în cap asta şi ne credem Mesia pe pământ, vom sfârşi ca ceilalţi”, a adăugat el.

Totodată, Ciolacu a mai susţinut că preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier, chiar dacă nu o va face “din inimă”:

“Avem un preşedinte ales care o să desemneze viitorul prim-ministru, cu prerogative constituţionale. Nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze, dar sunt ferm convins că raţiunea îl va îndrepta spre această decizie. Nu am aşteptări de la preşedintele României să o facă din inimă. Nu am aceste aşteptări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor