Ciolacu susţine că Maria Grapini este o "variantă" pentru alegerile europarlamentare

Marian Grapini
Marian Grapini
Andrei Popescu
22.03.2024

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, la Palatul Parlamentului, că Maria Grapini este o variantă pentru alegerile europarlamentare. El nu a precizat dacă aceasta se va înscrie în PSD sau va rămâne membră a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL).

“Este o variantă pentru europarlamentare”, a precizat Ciolacu, întrebat dacă Maria Grapini, celebră pentru gafele sale şi greşelile de gramatică şi ortografie din postări, mai este o variantă pentru alegerile europarlamentare.

De asemenea, Ciolacu a anunţat că senatorul Titus Corlăţean s-a retras de pe lista candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, iar în locul acestuia a fost propus deputatul PSD de Ialomiţa Ştefan Muşoiu:

“Este o decizie a domniei sale [Titus Corlăţean – n.r.]. Era cu recomandarea… Lista pe care v-am prezentat-o e compusă din propuneri pe fiecare regiune de dezvoltare. Regiunea Dâmbovita, Ialomiţa, Teleorman, mai multe judete l-au propus pe domnul Titus Corlăţean. Dânsul nu a dorit să meargă mai departe. Regiunea respectivă, judeţele respective, preşedinţii veniţi la Consiliul politic naţional s-au strâns si au venit cu alt propunere. L-au propus pe domnul Moşoiu Ştefan, presedintele Comisiei de Afaceri Europene”.

Remarcile lui Ciolacu au venit în contextul în care PSD şi PNL au votat joi, în şedinţe separate, listele de candidaţi la europarlamentare.

Ramona Chiriac, care deschidea lista comună a PSD şi PNL pentru alegerile europarlamentare, a anunţat că se retrage din motive personale.

La acest moment, după retragerea Ramonei Chiriac, lista comună a PSD-PNL pentru europarlamentare se prezintă astfel: Mihai Tudose (PSD), Rareş Bogdan (PNL), Gabriela Firea (PSD), Dan Motreanu (PNL), Victor Negrescu (PSD), Adina Vălean (PNL), Vasile Dîncu (PSD), Daniel Buda (PNL) Maria Grapini (PSD); Siegfried Mureşan (PNL), Gheorghe Cârciu (PSD), Dragoş Benea (PSD), Mircea Hava (PNL), Titus Corlăţean (PSD), Dan Nica (PSD), Gheorghe Falcă (PNL), Roxana Mînzatu (PSD), Virgil Popescu (PNL) şi Alexandru Muraru (PNL).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor