Ciucu: Doamnă Firea, din siguranţa vilei dvs. din Voluntari, să vă uitaţi în spate

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Bucureştiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa, însă iresponsabilii din executivul Primăriei conduşi de Gabriela Firea ignoră cu desăvârşire subiectul, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"Cei de la Alert - Proiect de conştientizare a riscului seismic – au identificat faptul că 6129 de oameni locuiesc în clădiri clasa I de risc seismic, în Bucureşti! Au risc major de a fi ucişi! Peste 360 de imobile sunt încadrate în clasa I de risc seismic. 178 dintre clădirile cu risc sunt catalogate drept „pericol public” de către experţii care au verificat structura de rezistenţă a acestor imobile", a declarat Ciuciu.

Consilierul PNL a arătat ce a făcut administraţia PSD/Firea în 15 luni de mandat pe această temă:

- A înfiinţat Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, doar pe hârtie. Acestei instituţii, despre care nu mai ştim absolut nimic, Consiliul General al Municipiului Bucureşti îi alocase un buget de 4.000.000 Euro pe ultimele 3 luni ale anului 2016;

- A înfiinţat o firmă (una dintre cele 22!) cu obiect principal de activitate consolidarea clădirilor cu risc seismic. Dar DOAR HÂRTIE. Nu este funcţională/operaţională.

- Nu a consolidat şi nu a redat circuitului locativ/economic/turistic NICIO CLĂDIRE! Deci, zero.

"Doamnă Firea, există o foarte mare probabilitate ca în timpul vieţii noastre să fim loviţi de un mare cutremur. Poate nu în mandatul dvs., dar în timpul vieţii noastre! Iar atunci, din siguranţa vilei dvs. din Voluntari, să vă uitaţi în spate, la ceea ce aţi fi putut face şi la câte vieţi aţi fi putut salva. Şi, vă rog, daţi mai departe ca să se ştie. Este un subiect foarte important! Din opoziţie, tot ce pot face este să-mi asum acest subiect şi să pun, împreună cu voi, presiune pe iresponsabilii din executivul Primăriei să facă ceva", a precizat Ciucu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne