Concurenţă neloaială la şefia PNL? Predoiu "îl invită" pe Buşoi să renunţe la funcţia din partid

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu acuză o serie de probleme în legătură cu competiţia pentru şefia partidului. Una dintre acestea constă în faptul că Buşoi ar fi în acelaşi timp şi candidat şi organizator al congresului unde se va alege conducerea PNL.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)

Aspirant la şefia PNL, Cătălin Predoiu i-a solicitat secretarului general interimar, Cristian Buşoi, şi el candidat la aceeaşi poziţie, să renunţe la funcţia pe care o are în partid pentru a nu fi şi „jucător şi arbitru”, au declarat surse, pentru Mediafax. În replică, Buşoi a susţinut că se va gândi la această propunere, precizând însă că de organizarea alegerilor se ocupă Comisia de organizare, nu secretarul general, potrivit surselor citate.

Predoiu confirmă pe Facebook informaţia "scursă" pe surse, susţinând că a remarcat trei probleme de principiu la competiţia în care, pe lângă el, s-au înscris Buşoi şi Ludovic Orban.

1) Filialele s-au grupat înainte de publicarea Moţiunilor candidaţilor, deci, practic, nu contează ce vor ei să facă pentru PNL şi, prin PNL, pentru România.

2) Câteva Filiale au votat deja în Birourile Politice Judeţene cum vor vota la Congres, ceea ce e nestatutar, pentru că încalcă libertatea de vot a membrilor.

3) Unul dintre candidaţii anunţaţi este şi în poziţia de a coordona organizarea Congresului. De aceea l-am invitat (aceasta e nuanţa corectă), pe amicul meu, Cristi Buşoi, să renunţe la funcţia de secretar general interimar. Jucătorul trebuie să rămână jucător, nu şi arbitru. M-am bucurat să aud de la dânsul că va reflecta la această invitaţie. Indiferent cine va fi să câştige competiţia, trebuie să o câştige cinstit.", scrie Predoiu pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne