Consilier al Ayatollah-ului iranian moare în urma infecţiei cu virus Wuhan

Costume de protecţie biologică
Costume de protecţie biologică (Sean Gallup/Getty Images News/Getty Images)

India TV relatează luni că un oficial iranian şi consilier apropiat al Ayatollahului Ali Khamenei a murit din cauza unei infecţii cauzate de virusul Wuhan, devenind cel puţin al patrulea oficial guvernamental care a decedat.

Iranul are cel mai mare număr de decese în afara Chinei.

Consilierul decedat este Mohammad Mir-Mohammadi, şi era membru al unui cerc de persoane apropiate de Ayatollah, care supervizează politica şi societatea iraniană. Mir-Mohammadi a murit luni la un spital din Teheran. Avea 71 de ani.

Printre oficialii iranieni bolnavi se numără vicepreşedintele Masoumeh Ebtekar, fost purtător de cuvânt (pentru presa străină) al grupului de studenţi care au luat cu asalt ambasada SUA din Teheran în 1979, provocând criza ostaticilor care a durat 444 de zile. Un alt pacient de marcă este Iraj Harirchi, ministrul adjunct al Sănătăţii şi şeful unui grup de lucru al guvernului iranian pentru coronavirus.

Un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe a respins o propunere de ajutor din partea preşedintelui Trump şi a secretarului de stat Mike Pompeo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe