Consilieră USR: Firea a alocat 1.270.000 de euro pentru lista de cumpărături a lui Secureanu

Consilierilor USR li s-a tăiat microfonul de zeci de ori când au vrut să pună întrebări relevante despre banii alocaţi spitalelor. Unele dintre întrebări vizau şi preţurile umflate chiar şi de 10 ori de la Malaxa, spital aflat acum în centrul unui uriaş scandal.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Gabriela Firea le-a dat managerilor de spitale 34.000.000 de euro "pe proprie răspundere". Din această sumă, 1.270.000 de euro au fost lista de cumpărături a lui Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa, scrie, pe Facebook, Ana-Maria Ciceală, reprezentant al USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Postarea consilierei este făcută pe fundalul uriaşului scandal declanşat de investigaţiile GSP care arată că Secureanu a cheltuit banii spitalului să ia bijutierii iubitei, să-şi opereze "nepoţica" şi varii prieteni sau să plătească facturi pentru afacerile lui private.

Ciceală reaminteşte că aproape invariabil de fiecare dată când a vrut să pună întrebări legate de alocările discreţionare de fonduri pentru spitale, de preţurile umflate chiar şi de 10 ori ale aparaturii etc., i s-a tăiat microfonul şi i s-a spus că întrebările USR oricum nu contează, căci majoritatea PSD şi ALDE va vota ce trebuie votat.

Redăm postarea Anei Maria Ciceala

"Vă reamintesc cum a dat Gabriela Firea managerilor de spitale 34.000.000 de euro "pe proprie răspundere". 1.270.000 din ei a fost lista de cumpărături a lui Florin Secureanu, managerul spitalului Malaxa care a primit azi vizita DNA pentru că, se pare, spitalul face contracte cu o firmă de bijuterii ca să cureţe instrumentarul de la ginecologie: http://bit.ly/2g22QBs

Ca reprezentant al bucureştenilor în Consiliul General şi în comisia de sănătate, am insistat, în timpul a 3 şedinţe de alocări de fonduri pentru liste de cumpărături la spitale fără justificările cerute de noi, de mai mult de 30 de ori să mă lase dna Firea şi colegii ei să pun întrebări relevante pe preţurile umflate şi de 10 ori la Malaxa şi de şi mai multe ori la celelalte spitale, însă mi s-a tăiat microfonul de tot atâtea ori. Din cele peste 50 de întrebări pe liste, preţuri, referate de necesitate, am reuşit, cu insistenţe, să pun şi să mi se răspundă (tot evitând răspunsul la întrebare, bineînţeles) la 7.

Ba chiar într-o şedinţă de comisie de sănătate am fost întrebată de un domn manager de spital dacă sunt cumva procuror, fiindcă insistam, deoarece dumnealui evita cu tenacitate creativă să răspundă la întrebări foarte concrete şi la obiect pe preţuri, dublări de echipamente etc.

De exemplu, dacă Primarul Firea ar fi vrut să audă întrebarea noastră pe cea de-a doua alocare de la Malaxa, ea ar fi sunat în felul următor: de ce în lista din luna septembrie 2016 aparatul de sterilizare costă 20.000 lei, iar în luna octombrie 2016 managerul Secureanu spune că are nevoie de încă un aparat la fel, dar care acum ne va costa pe noi toţi 230.000 lei?

Gabriela Firea a preferat să îmi răspundă că nu contează întrebările noastre despre preţuri şi justificări, fiindcă oricum consilierii PSD şi ALDE le votează.", scrie, pe Facebook, consiliera USR.

Reamintim că fostul director al Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis marţi de primarul Capitalei, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că managerul obliga angajaţii să ţină o contabilitate dublă, înjurându-i şi ameninţându-i, şi că i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9000 de euro în baza unor contracte încheiate cu o firmă pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie. Tot Secureanu a decontat din banii spitalului inclusiv cheltuieli de înmormântare ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.