Constantin, despre planul lui Tăriceanu: Susţinerea candidaturii la Preşedinţie contra ieşirii din Guvern

Copreşedinte peste un partid pe care se pare că vrea să-l conducă singur, şef peste Senat, Tăriceanu se visează, se pare, şi preşedinte al României, iar pentru atingerea acestui deziderat ar fi capabil să-şi trădeze partenerii de guvernare.
Ana Ion
13.04.2017

alte articole

Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)
Ana Ion
13.04.2017

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin susţine că unul dintre planurile lui Călin Popescu Tăriceanu ar fi să candideze la preşedinţia României urmând ca, în cazul în care nu va fi susţinut, să retragă ALDE de la Guvernare.

"Domnul Tăriceanu şi colegii domniei sale au spus într-o şedinţă că planul ar putea fi acela ca, într-o perioadă de timp, să iasă de la guvernare dacă probabil nu vor obţine un acord pentru candidatura la preşedinţie şi să-şi construiască o platformă care să-l propulseze pentru această funcţie. E un calcul politic legitim, dar care nu ştiu cum poate fi văzut într-o relaţie pe care ţi-o doreşti. Eu când am semnat protocolul, îmi doream o relaţie pe patru ani de zile, ca să implementăm un program de guvernare, nu să ne atingem obiective personale şi după aceea să ieşim", a afirmat Daniel Constantin, miercuri, la Digi24.

În opinia lui Constantin, Tăriceanu îşi doreşte să candideze la Preşedinţie. Cât despre şansele acestuia, Daniel Constantin pare mai degrabă sceptic:

"Cu ce şanse nu ştiu, atâta timp cât probabil că va rămâne această ştampilă, de om care se luptă împotriva abuzurilor, dar care practică abuzuri în mod constant", a declarat Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor