Cotul lui Trudeau: nici începutul şi nici sfârşitul necazurilor liberalilor canadieni (video)

Incidentul a izbucnit când premierul traversa floor-ul Parlamentului canadian, pentru a forţa un grup de deputaţi din opoziţie să ia loc în băncile pentru a vota o moţiune
Premierul canadian Justin Trudeau nevoit să-şi ceară scuze, miercuri seara, în Camera Comunelor din Ottawa
Premierul canadian Justin Trudeau nevoit să-şi ceară scuze, miercuri seara, în Camera Comunelor din Ottawa (captură foto)

Premierul canadian Justin Trudeau a fost nevoit să-şi ceară scuze, în mod repetat, după ce a împins o deputată a opoziţiei într-un pupitru, într-o busculadă creată atunci când a vrut să apuce un alt deputat de mână.

După ce a traversat secţiunea de floor a Parlamentului canadian, vrând să apuce de mână un parlamentar care discuta cu alţi deputaţi din opoziţie, Trudeau a lovit-o cu cotul pe deputata Ruth Ellen Brosseau din NDP (Noul Partid Democratic).

Incidentul are loc în contextul în care guvernul vrea să adopte până la 6 iunie un controversat proiect de lege privind "ajutorul medical pentru euthanasiere", pentru a se conforma unei decizii a Curţii Supreme a Canadei.

În dezbaterile televiziunii de stat CBC pe această temă, experţii notează că proaspătul guvern liberal arată deja o gaşcă de scandalagii, nu ca oameni care încearcă să facă bine şi se întreabă dacă Justin Trudeau nu a revenit prea rapid la comportamentul juvenil pe care îl avea cu câţiva ani în urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe