Cristian Diaconescu, propus de România pentru funcţia de secretar general al OSCE

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, este propus de către România pentru poziţia de secretar general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), anunţă Newsweek România citând surse de la Bruxelles.

În „cursa” pentru ocupare postului respectiv mai este propusă doar Helga Maria Schmid (Germania), actual secretar general al Serviciului European pentru Acţiune Externă (EEAS).

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) este o organizaţie internaţională pentru securitate. Se concentrează asupra prevenirii conflictelor, administrării crizelor şi reconstrucţiei post-conflictuale. Este formată din 57 de ţări participante din Europa, Mediterană, Caucaz, Asia Centrală şi America de Nord, acoperind spaţiul emisferei nordice "de la Vancouver la Vladivostok".

Cristian Diaconescu s-a născut pe 2 iulie 1959, la Bucureşti. Este profesor de drept internaţional şi avocat.

În 24 ianuarie 2012 a fost numit ministru de Externe de premierul Emil Boc. Diaconescu s-a mai aflat în fruntea acestui minister şi în perioada decembrie 2008 - octombrie 2009. Cristian Diaconescu a rămas ministru de Externe şi în timpul Guvernării Ungureanu.

La 27 aprilie 2012, după demiterea prin moţiune de cenzură a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Cristian Diaconescu a rămas fără portofoliul Externelor. Ulterior a fost numit consilier prezidenţial şi şef al Cancelariei Preşedintelui României.

S-a remarcat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe şi ca ministru al Justiţiei (2004).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne