Criza muşcă / Peste 40% dintre ruşi se luptă să îşi cumpere alimente şi îmbrăcăminte

Peste 40% dintre familiile ruse se chinuie să găsească bani pentru a cumpăra alimente sau îmbrăcăminte, a dezvăluit miercuri un studiu realizat de Facultatea de Economie (NSE) din Moscova.
Creşte numărul cetăţenilor ruşi aflaţi în asa zisa “sărăcie subiectiva”.
Creşte numărul cetăţenilor ruşi aflaţi în asa zisa “sărăcie subiectiva”. (Captură Foto)

Astfel, 41% dintre ruşii intervievaţi au declarat cercetătorilor că le lipsesc banii pentru alimente şi îmbrăcăminte, în timp ce 23% au descris situaţia lor materială ca fiind “proastă” sau “foarte proastă”.

Studiul NSE a urmărit să monitorizeze nivelurile de “sărăcie subiectivă”, sau dacă o persoană se vede ca fiind “săracă” sau “foarte săracă”.

Cercetătorii de la All Russia Public Opinion Research Center le-au cerut intervievaţilor să îşi clasifice situaţia materială de la “foarte proastă” la “foarte bună” şi au evaluat puterea lor de cumpărare în funcţie de necesităţi precum alimente, încălţăminte şi mobilă.

Numărul ruşilor care au considerat că trăiesc în “sărăcie” a crescut la 19% în luna iunie, faţă de 16% în luna mai.

Cifrele Rostat pentru primul trimestru al acestui an arată că 16% din populaţia rusă trăieşte la un nivel aflat sub pragul sărăciei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe