CSM o acuză pe Clotilde Armand de "încălcarea independenţei procurorilor". Primăriţa dă replica

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
14.03.2024

Consiliul Superior al Magistraturii o acuză pe primăriţa sectorului 1, Clotilde Armand, că "încalcă independenţa procurorilor şi reputaţia profesională a procurorului de caz".

Comunicatul vine în condiţiile în care Clotilde Armand a acuzat că schimbarea procurorilor din dosarul său de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti ar fi "o comandă politică".

"Raportat la afirmaţiile apărute pe pagina proprie de pe o reţea de socializare, preluată apoi în mass media, precum şi solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii împuterniceşte Biroul de informare publică şi relaţii cu mass media să aducă la cunoştinţa publică următoarele:

1. Afirmaţiile în serie, formulate de un primar de sector prin care se insinuează subordonarea politică a unor procurori care instrumentează o cauză penală care îl priveşte, vizează în mod direct atât colectivul de procurori al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în general, cât şi procurorul de caz, în particular. Aceste alegaţii nu doar că depăşesc limitele comunicării publice, ci sunt de natură a încălca independenţa procurorilor din cadrul acestei unităţi de parchet şi reputaţia profesională a procurorului de caz.

2. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat toate aceste aspecte în şedinţa secţiei din data de 14 martie 2024 şi, consecutiv, reiterează solicitarea adresată participanţilor la competiţia electorală ce urmează a avea loc în acest an să dea dovadă de echilibru în exprimarea publică şi să utilizeze instrumentele judiciare, suficiente să asigure garanţii procesuale de natură să conducă la un proces echitabil", a transmis CSM într-un comunicat de presă.

Armand dă replica

Nemulţumită de comunicatul CSM, Clotilde Armand acuză faptul că a fost nevoie de 4 procurori schimbaţi în cazul ei pentru a se găsi unul care să o facă suspectă şi inculpată fără nicio probă.

Redăm postarea primăriţei:

"A zis CSM să-mi tăiaţi netul şi să nu mai scriu pe Facebook despre cum i-am prins pe unii că au schimbat 4 procurori până au găsit unul care să mă ancheteze.

Tocmai am văzut că biroul de presă al CSM a emis al treilea comunicat de presă despre mine în ultimele 24 de ore. Un lucru fără precedent până acum. Într-un fel mă bucur că sunt citită aici pe Facebook de către sistemul Savonea.

Dar! Ce n-a reuşit să răspundă opiniei publice conducerea CSM este asta: de ce a fost nevoie de 4 procurori schimbaţi în cazul meu pentru a găsi unul care să mă facă suspectă şi inculpată fără nicio probă? Trebuia să facem plângerile aici pe Facebook deoarece magistraţii CSM văd că răspund mai prompt decât prin registratură. Este halucinant cum alege CSM să comunice public date pe care eu le soclicitam în urmă cu jumătate de an fără să primesc vreun răspuns.

Bon. Acum să trecem la lucruri mai serioase.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat încă din decembrie 2023 (video în comentarii), în prime time, că un primar USR a fost trimis în judecată! Un caz la indigo cu cel al ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care s-a antepronunţat şi l-a "achitat" pe soţul fostei şefe DIICOT, înainte de a se da sentinţa definitivă.

Având în vedere că nici până în prezent niciun primar USR nu a fost trimis în judecată, cer în mod public ca CSM să se autosesize cu privire la declaraţiile lui Marcel Ciolacu privind încălcarea independenţei Justiţiei.

Premierul PSD era destul de sigur pe el când anunţa trimiterea în judecată a primarului USR, avea informaţii certe. Am speranţa că parchetele nu sunt subordonate coaliţiei PSD-PNL conduse de Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, şi fac la ordin dosare membrilor USR, deoarece unul dintre principiile esenţiale ale statului de drept este separaţia puterilor în stat", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor