Cuc rămâne ministru. Moţiunea simplă pe transporturi, respinsă de deputaţi

Iniţiativa liberalilor şi a USR de a îl da jos pe Cuc, ministrul Transporturilor, a eşuat, majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor respingând moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Cu 104 voturi "pentru", 155 "împotrivă" şi şase abţineri, moţiunea simplă "Infrastructura de transport a României sub domnia intereselor PSD. Deziluzie, demagogie şi descurajare", iniţiată de PNL şi USR, a fost respinsă miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, relatează Agerpres.

Reamintim că prin moţiunea respinsă astăzi, deputaţii PNL şi USR îi solicitaseră premierului Mihai Tudose să-l demită pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe motiv că acesta "a sufocat" un minister care avea nevoie de o viziune, a blocat investiţiile în infrastructura de transport de care ţara avea nevoie, autostrăzi, căi ferate, aeriene, navigabile. De asemenea, deputaţii opoziţiei i-au cerut premierului să ia măsuri în acest domeniu atât de vitregit.

"Domnule ministru, am putea continua pe multe pagini de aici înainte radiografia dezastrului din Transporturi de când sunteţi în fruntea ministerului, am putea vorbi în continuare de Metrorex care nu iese din tiparul companiilor de infrastructură ale ministerului pe care îl conduceţi, o campanie scăpată de sub control de către minister, cu şantiere urbane care sufocă pe timp nedefinit Bucureştiul şi cu termene de dare în folosinţă amânate repetat.

Un singur exemplu vă dăm — Magistrala 5, Tronsonul Râul Doamnei - Eroilor, model tipic de proiect nesupravegheat de minister, termenul de finalizare anunţat iniţial, în iunie 2017, prelungindu-se până la sfârşitul anului, pentru ca ulterior să se vorbească de iunie 2018. La fel de impasibil pare că asistaţi la ceea ce se întâmplă la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Probabil staţi liniştit pentru că vi se raportează de către fostul dumneavoastră şef de cabinet, actualul director interimar, că este o companie de profit, printre puţinele de altfel, dar închideţi ochii la faptul că investiţiile sunt insuficiente, iar cele care se fac sunt de proastă calitate, realizate de firme prietene din Giurgiu, punând în pericol siguranţa zborurilor", susţineau deputaţii PNL şi USR în moţiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne