Cum vrea fostul patron OTV să scape de dosarul "sex cu minore"

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
17.10.2023

Primele probe pe care Dan Diaconescu le voia a fi administrate în dosarul "sex cu minore" sunt nişte elemente avocăţeşti pe care instanţa le-a respins dintr-un foc, iar fostul patron OTV a depus deja o cerere de recuzare împotriva magistratului de cameră preliminară de la Judecătoria Constanţa, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Diaconescu a cerut actele psihologilor care le-au intervievat pe victime, să vadă dacă au toate atestatele în regulă, registrele de intrări-ieşiri de la Protecţia Copilului Constanţa, excluderea de la dosar a unei înregistrări video şi audierea poliţiştilor care l-au anchetat.

Instanţa i-a respins probele solicitate la termenul din data de 4 octombrie, aşa că Dan Diaconescu l-a recuzat, luni, pe judecător.

Dosarul în care Diaconescu este trimis în judecată pentru act sexual cu un minor şi folosire a prostituţiei infantile, ambele în formă continuată, se desfăşoară în procedură de cameră preliminară pe rolul Judecătoriei Constanţa.

Un alt complet va soluţiona cererea de recuzare formulată de avocaţii lui Diaconescu împotriva judecătorului de cameră preliminară, după ce magistratul i-a respins fostului realizator tv o serie de cereri de administrare a unor probe.

Pe scurt, continuă site-ul citat, avocaţii lui Diaconescu n-au găsit alte căi prin care să dovedească nevinovăţia clientului lor, aşa că au luat-o pe calea birocraţiei: au cerut să fie depuse la dosar hârţoagele Poliţiei şi ale Protecţiei Copilului.

Ziare.com a consultat încheierea de şedinţă din data de 4 octombrie 2023 pentru a vedea care sunt primele probe invocate în apărare de Dan Diaconescu:

“Inculpatul a formulat cereri, excepţii şi cerere de probe, solicitând constatarea neregularităţii actului de sesizare, nelegalităţii şi excluderea probelor administrate, restituirea cauzei la procuror în vederea completării probatoriului şi administrarea în mod legal a probelor din prezenta cauză”.

“Prin cererea de probe s-au solicitat următoarele: emiterea unei adrese către IPJ Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale prin care să se comunice registrul intrări-ieşiri din data de 13.03.2023 şi 15.03.2023”.

“Să se indice persoana care a efectuat în mod nemijlocit evaluările minorelor”.

“Să comunice toate testele aplicate în vederea evaluării minorelor, precum şi scorurile obţinute din aplicarea respectivelor teste”.

“Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege”, dat fiind faptul că mijlocul de probă constând în înregistrarea video de pe aplicaţia Snapchat relevă suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni, judecătorul de cameră preliminară relevă că aceasta este utilă cauzei şi nu este interzisă de lege. Evident că nimeni nu îşi dă acordul să fie filmat/fotografiat/înregistrat atunci când se presupune că săvârşeşte o infracţiune”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor