Dan Diaconescu, audiat în dosarul şpăgilor lui Marian Vanghelie. Acuză o "atmosferă de teroare"

Dan Diaconescu
Dan Diaconescu (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
09.06.2023

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a declarat joi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în dosarul şpăgilor lui Marian Vanghelie, că procurorii DNA l-ar fi audiat într-o “atmosferă ostilă, de teroare”, atunci când l-au întrebat despre relaţiile de afaceri pe care le avea cu fostul edil al Sectorului 5, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, fostul patron OTV a susţinut că n-au fost făcute presiuni asupra lui la DNA, dar că procurorii i-au “arătat documente”, iar el n-a avut ce să facă decât să le “ia de bune”.

Diaconescu este al doilea nume din presă care este chemat să vorbească despre banii de la Marian Vanghelie, după acţionarul B1 TV Sorin Oancea. Conform Ziare.com, acesta din urmă a fost audiat în septembrie 2022 şi a vorbit despre perioada în care el şi actualul prim-vicepreşedinte al PNL, Rareş Bogdan (pe atunci realizator TV), se “băteau” care să transmită în exclusivitate “Vanghelioanele”.

Iar acum, menţionează site-ul citat, a venit rândul lui Diaconescu să vorbească despre publicitatea pe care o plătea Vanghelie şi despre o achiziţia în care au fost implicaţi vărul acestuia Sorin Mircea Niculae, alături de fosta directoare a OTV Diana Voiculescu, cu privire la o vilă din Cartierul Primăverii din Capitală.

Potrivit publicaţiei citate, Diaconescu a încercat să îşi menţină pe cât posibil declaraţia de la urmărirea penală, fără să rişte să fie acuzat de mărturie mincinoasă, dar nici să îl “înfunde” prea mult pe Vanghelie, ai cărui avocaţi îl încolţeau cu întrebările.

La urma urmei, Diaconescu a semnat la urmărirea penală o declaraţie în care a relatat cum l-ar fi ajutat pe Marian Vanghelie să cumpere o vilă prin intermediari. O retragere a declaraţiei respective i-ar fi adus automat un nou dosar de mărturie mincinoasă, aşa că fostul patron OTV şi-a “nuanţat” susţinerile, scrie Ziare.com.

Reamintim că fostul patron OTV este vizat în acest moment într-un dosar de sex cu minore, fapte care ar fi fost comise după eliberarea din închisoare, acesta fiind condamnat la 5 ani pentru şantaj. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor