Dan Mihalache, în scandalul salariilor pentru demnitari: "Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii"

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache
Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache (Epoch Times România)
Loredana Diacu
12.07.2015

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a făcut sâmbătă seară dezvăluiri neaşteptate despre un schimb de e-mailuri în scandalul majorării salariilor pentru demnitari, relatează evz.ro.

După ce premierul Ponta a generat un întreg scandal acuzând o înţelegere între Iohannis şi Oprea pe tema majorării salariilor pentru înalţi demnitari, înţelegere despre care el nu ar fi fost informat, Dan Mihalache a mărturisit că a primit şi i-a trimis mai multe e-mailuri premierului Victor Ponta pe această temă.

"Pot să constat că, mai nou, domnul prim-ministru Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis a cerut adoptarea acestei ordonanţe. Am spus că nu. Domnia sa a fost informat foarte corect de domnul prim-ministru interimar Gabriel Oprea asupra procedurii de adoptare a ei. Nu aş vorbi despre o înţelegere, dar tema aceasta majoră este una veche, la care domnul Victor Ponta a subscris şi pe care a iniţiat-o. E o discuţie care datează de la începutul acestui an. N-aş vrea să fiu pus în situaţia penibilă să mizez e-mailurile pe care domnia sa mi le-a dat personal, cu grilele privind salarizarea demnitarilor şi entuziasmul pe care-l avea la momentul respectiv. A discutat cu preşedintele României, a discutat şi cu mine această temă şi mi se pare extrem de incorect”, a explicat Mihalache.

Reamintim că la o zi după ce s-a întors în ţară după lunga perioadă petrecută în Turcia, premierul Ponta a anunţat că a decis să amâne majorarea indemnizaţiilor înalţilor demnitari ai statului, decizie luată în absenţa sa de înlocuitorul său, Gabriel Oprea. Anunţul lui Ponta a fost făcut după ce şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, a susţinut că această măsură nu ar fi fost agreată de preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat în cadrul unei emisiuni B1 TV dacă este adevărat că Iohannis a fost cel care i-a solicitat lui Gabriel Oprea să mărească salariile demnitarilor, informaţie venită pe surse din PSD, Dan Mihalache a negat acest lucru, subliniind că "unele partide sunt experte în a da pe surse anumite informaţii, pentru a pasa responsabilitatea".

Mihalache susţine că şeful statului a fost într-adevăr informat de Oprea despre această majorare, însă discuţia pe acest subiect nu este nouă, în contextul în care premierul Ponta a trimis în martie Preşedinţiei o propunere a grilei de salarizare similară cu cea aprobată miercuri de Executiv. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor