Dăncilă: Românii se tem pentru ziua de mâine! Ţara nu are nevoie de un dictator ca Iohannis

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prezidenţiabila PSD Viorica Dăncilă s-a dezlănţuit din nou vineri seară, într-o nouă conferinţă de presă la sediul partidului din Kiseleff, împotriva contracandidatului său Klaus Iohannis, pe care l-a catalogat drept un "dictator" care are "un discurs extremist, anti-democratic şi anti-european". Nu în ultimul rând, şefa PSD l-a invitat din nou pe adversarul sau politic la o dezbatere publică şi a anunţat, de asemenea, că se impun dezbateri şi între fiecare fost ministru PSD şi succesorii săi din Guvernul Orban.

"Toţi românii am văzut discursul candidatului Iohannis. Un discurs antidemocratic, antieuropean, un discurs extremist. Lupta bolnavă a PSD, singura miză a candidatului Iohannis, singurul lucru pe care îl are în vedere fiind dispariţia PSD, exterminarea acestui partid. Atunci întrebam: dacă mâine nu va fi de acord cu USR, cu PMP cu UDMR va vrea să dispară şi aceste partide de pe eşicherul politic? Cred că este lupta cu cetăţeanul cu libertatea cetăţeanului de a-şi alege candidatul. Şi cred că această abordare nu este abordarea pe care trebuie să o aibă preşedintele României. Cred că nu este discursul pe care trebuie să îl aibă un preşedinte. Un preşedinte în funcţie trebuie să vorbească despre ceea ce a realizat în cei cinci ani de mandat, despre proiectele sale de viitor, nu să facă ceea ce ştie mai bine, să împartă România, să-i împartă pe români în buni şi răi, în cei care trebuie să dispară şi cei care trebuie să rămână aşa cum ar face un dictator", a declarat Dăncilă.

Şefa PSD susţine că se aştepta astăzi ca preşedintele Iohannis să dea o explicaţie pentru refuzul dezbaterii, "o dezbatere necesară, o dezbatere cerută chiar de membri din PNL, o dezbatere care arată responsabilitate şi respectul faţă de cetăţeni".

"Mă aşteptam astăzi ca candidatul Iohannis să dea explicaţii pentru declaraţiile lui Rareş Bogdan. Am văzut că în 2014, atunci când Iohannis l-a avut contracandidat pe Victor Ponta, acesta s-a ales cu dosare penale. Acum, pentru Dan Barna vedem acelaşi lucru pentru că Iohannis a crezut că Dan Barna va intra în turul doi. Poate toate acestea erau întâmplătoare, dar văd acum de la portavocea lui Iohannis că şi Viorica Dăncilă trebuie să meargă în faţa procurorilor, şi Viorica Dăncilă trebuie să aibă dosar penal. În ce democraţie consolidată, în ce stat al UE avem de-a face cu aceeaşi...această abordare din partea preşedintelui României? Eu cred că Klaus Iohannis nu mai trebuie să fugă de responsabilitate, nu mai trebuie să fugă de români. Cred că acest lucru nu îi face onoare. Cred că trebuie să vină în faţa românilor şi să vorbească de activitatea sa, chiar dacă acest lucru nu va dura mai mult de 10 minute. Pentru că nu are ce spune la români, şi atunci vine cu un atac împotriva unui partid. Eu cred acest demers, acest discurs electoral pe care îl are Klaus Iohannis nu aduce nimic bun românilor. Românii vor lucruri concrete, nu lozinci, nu discursuri extremiste, nu lucruri care nu îi reprezintă. Aceste refuzuri sunt îngrijorătoare însă pentru soarta ţării", a precizat Dăncilă.

În acelaşi timp, preşedintele PSD pretinde că "românii se tem pentru ziua de mâine".

"Românii se tem că dacă nu sunt de acord cu ceea ce spune candidatul Iohannis, mâine poimâine li se flutură în faţă şi lor cătuşele. Noi vrem să trăim într-o ţară liberă, în care fiecare să aibă dreptul la libera exprimare. Într-o ţară în care democraţia să fie consolidată, într-o ţară în care să nu vedem abordări extremiste. Avem la putere nişte aroganţi. Un preşedinte arogant, miniştri aroganţi, miniştri care vin cu acuzaţii pe care nu pot să le demonstreze. De aceea am hotărât că miniştrii din cabinetul Dăncilă să îi cheme la dezbateri pe miniştrii din cabinetul Ludovic Orban 1 din dinastia Iohannis. Pentru că este important să ştim adevărul. Este important să ştim ce am făcut noi şi ce vor să facă aceşti oameni care în fiecare zi dau vina pe greaua moştenire dar nu vin cu nimic bun pentru oameni. Şi pentru că am vorbit de discursul candidatului Iohannis, spunea cu mândrie că nu va tăia pensii şi salarii. Dar, domnule Iohannis, vrem să spuneţi românilor dacă veţi creşte pensiile şi salariile aşa cum trebuie să faceţi începând de la 1 ianuarie 2020. Vedem un preşedinte care vorbeşte şi în calitatea de preşedinte şi în calitatea de prim-ministru care cheamă ministrii la ordine, care vrea să îşi impună punctul de vedere în toate instituţiile statului", a afirmat Dăncilă.

Potrivit candiatului PSD la Cotroceni, România nu are nevoie de un prşsedinte dictator.

"România are nevoie de un preşedinte mediator, un preşedinte care să aducă consensul. Un preşedinte care să dea socoteală românilor pentru acţiunile sale, pentru discursul său, pentru ceea ce a făcut. De aceea profit încă o dată de ocazie să îi transmit candidatului Iohannis că îl aştept la o dezbatere despre români, pentru români şi pentru România. Eu cred că această dezbatere este necesară iar refuzul preşedintelui de a participa la această dezbatere arată dispreţul pe care îl are pentru români. A spus preşedintele astăzi că cei care au votat sunt eroi. Da, candidat Iohannis, sunt eroi, dar sunt eroi pe care îi dispreţuiţi prin atitudinea pe care o aveţi. Îi dispreţuiţi prin modul în care veniţi în spaţiul public şi aduceţi un discurs extremist, un discurs antidemocratic şi antieuropean", a conchis Dăncilă.

Declaraţiile integrale în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne