Dăncilă: Vreau o relaţie mai bună cu liderii UE, ca să evităm dezbaterile bazate pe "dezinformări" de la români

Problemele existente în România nu trebuie să ajungă să fie discutate în plenul Parlamentului European ca urmare a unor dezinformări pe care chiar unii români le fac pentru ţara lor, a transmis premierul Viorica Dăncilă, adăugând că intenţionează să-şi îmbunătăţească relaţia cu liderii UE.
Viorica Dancila
Viorica Dancila (Florin Chirila/Epoch Times)

Prezentă joi seară în platoul Antena 3, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că îşi doreşte o relaţie corectă şi transparentă cu liderii europeni, pentru a se evita astfel dezbaterile din Parlamentul European despre problemele României bazate pe "dezinformările" făcute de unii români de la Bruxelles.

"Marţi şi miercuri voi fi la Bruxelles, am să mă întâlnesc cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, cu preşedintele Consiliului, domnul Tusk, preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi, bineînţeles, voi avea o întâlnire cu comisarul român pe politici regionale, doamna Corina Creţu. Aşa cum am susţinut, vreau să cresc dimensiunea europeană a guvernării şi cred că acesta este primul pas. Vreau o relaţie mult mai bună cu liderii instituţiilor europene, pentru că ne aşteaptă o perioadă importantă pentru Uniunea Europeană, ne aşteaptă o perioadă importantă pentru România, Preşedinţia Uniunii Europene, şi cred că este foarte bine ca să putem să fim şi noi la masa discuţiilor atunci când se vorbeşte despre viitorul Europei, atunci când se creionează politicile importante la nivel european şi mă refer la politica de coeziune şi la politica agricolă comună atât de importantă pentru România", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Premierul susţine că îşi propune o altă abordare în raport cu liderii europeni, o abordare corectă şi transparentă menită să evite "dezinformările".

"O abordare corectă şi transparentă, în care informaţia să fie luată de la Guvern şi să evităm dezinformările care au creat atâtea nemulţumiri, spun eu, din partea mea, din partea românilor, să nu mai ajungă România şi problemele existente în România să fie discutate în plenul Parlamentului European, bazate pe dezinformările pe care, din păcate, românii le fac pentru România", a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebată cine sunt românii care dezinformează la nivelul UE, prim-ministru a replicat: "Eu ştiu românii de la Bruxelles, nu exclud să fie români şi din ţară".

"Ştim cât rău ne-a făcut doamna Monica Macovei nouă ani de zile în Parlamentul European, am văzut atitudinea dumneaei. Acest lucru ne-a creat o stare de tristeţe, pentru că probleme poate sunt în multe ţări, fiecare ţară îşi are problemele ei, dar şi le rezolvă pe plan intern, nu vii să-ţi pârăşti propria ţară şi să ceri să o judece alte 27 de ţări în plenul Parlamentului European. Cred că acest lucru, dacă eşti bun român, nu-l faci. Şi am văzut buni români, colegii mei europarlamentari care au apărat România la Bruxelles şi care au arătat minciunile şi dezinformările care s-au practicat la nivelul Parlamentului, la nivelul Comisiei. I-am felicitat din tot sufletul şi pe Dan Nica, Puiu Paşcu, Norica Nicolai, Victor Boştinaru, Maria Grapini, toţi ceilalţi colegi care au vrut să arate realitatea. Pentru două minute m-am văzut în locul lor şi m-am gândit că şi eu am făcut acelaşi lucru ani de-a rândul. Şi, de fiecare dată, credeam că aceasta este ultima, dar, din păcate, acest lucru nu s-a terminat. Vreau să am o altă abordare, astfel încât liderii europeni să fie informaţi corect şi să nu se mai repete ceea ce am văzut până acum", a punctat Viorica Dăncilă.

În opinia premierului, cei care dezinformează sunt "autişti" şi nu văd ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă.

"Cum poate un europarlamentar să îndepărteze România de Europa? Un om care nouă ani a stat la Bruxelles cunoaşte instituţiile, cunoaşte regulile europene şi ştie cât de importantă este participarea noastră ca stat membru în această construcţie europeană. Legat de parteneriatul strategic - este primul Guvern care are un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice, în special pe parteneriatul strategic cu SUA. Deci cred că doar aceste două lucruri arată, să mă exprim elegant, că dezinformează şi că ştiu realitatea, dar nu vor să o accepte şi să o vadă. Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă", a conchis Viorica Dăncilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne